Ukrayna'da çekilen görüntü yürekleri sızlattı! Türk bayrağına sarılıp ağladı

Ukrayna'da çekilen görüntü yürekleri sızlattı! Türk bayrağına sarılıp ağladı

YAŞAM Haberleri

Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal girişimi aralıksız devam ederken ülkede kalan sivillere Türkiye’den giden yardım TIR’ları duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. AFAD koordinasyonunda gönderilen mobil TIR savaş mağdurlarına yemek dağıtırken Ukraynalı vatandaşların Türk bayraklarına sarılması yürekleri sızlattı.

Rusya’nın Ukrayna’nın topraklarına yönelik saldırılarında 21. güne girilirken aralıksız devam eden çatışmalar arasında sivillerin bölgeden tahliyesi de devam ediyor. Bugüne kadar 3 milyon kişi ülkeden ayrılırken sıcak bölgede kalan vatandaşlara ise Kızılay ve AFAD koordinasyonunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil yardım TIR'ı gönderildi. Bölgeye ulaşan TIR, savaş mağdurları siviller için sıcak yemek dağıtımına başladı. Türkiye’nin yardımı karşısında duygulanan Ukraynalı vatandaşlar büyük bir vefa örneği göstererek Türk bayraklarına sarıldı. Duygu dolu anlarda ise gözyaşları sel oldu

“NE BÜYÜK ÜLKENİN İNSANLARIYIZ”

Videoyu çeken Faik Akyüz de gözyaşlarını tutamadı. Hem canlı yayın yapan, hem de bölgedeki gelişmeleri aktaran Akyüz, "Gururumdan ağlıyorum. Var mı burada Türk’ten başka yardım gönderen. Hiç kimse yok. Bir tek Türkler var. Hastanemiz var. Gurur duyuyorum. Dünyanın en büyük ülkesinin yardımları bunlar. Başka hiç bir ülkenin yardımı yok. Şu an insanlara para için yardım yapılmaz. Türk bayrağından başka bayrak yok burada, sallanmıyor. İnsanların yüzü gülüyor. Ne büyük ülkenin insanlarıyız" dedi. Bölgeden gelen görüntüde, Türkiye’den gönderilen mobil yardım TIR'larından yemek alan Ukraynalı vatandaşların yüzündeki tebessüm görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...