Üç gündür karanlıkta olan ilçeye elektrik müjdesi

/ Kaynak: DHA
Üç gündür karanlıkta olan ilçeye elektrik müjdesi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Van Gürpınar'da 3 gündür hayatı durma noktasına getiren ve okulların tatil edilmesine neden olan arıza giderildi ve dün akşam elektrik verilmeye başlandı.

Van'a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Gürpınar İlçesi'nde salı günü etkili olan fırtınanın elektrik direklerini devirmesi sonucu 3 gün boyunca ilçe merkezine ve aynı hat üzerinde bulunan mahallelere elektrik verilemedi. Bu nedenle okullar salı gününden beri elektrik olmadığı için tatil edilirken, elektriklerin kesik oluşu esnafı da isyan ettirdi.

Kesinti, yapılan yoğun çalışmaların ardından sona erdi. Fırtınanın devirdiği, 3 direk ekipler tarafından onarılarak ilçeye yeniden elektrik verilmeye başlandı.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.(VEDAŞ) de yapılan kesinti ve onarımla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Halkımızı mağdur etmemek adına olumsuz hava şartlarına rağmen köyler hattında çalışma yapılmış ve ilçe merkezine enerji verilmiştir" denildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...