TÜRKYAR’lılar iftar programında bir araya geldi

Düzenleyen:
TÜRKYAR’lılar iftar programında bir araya geldi

YAŞAM Haberleri

Merkezi Londra’da bulunan TÜRKYAR vakfının mensupları, iftar programında bir araya geldi.

1993 yılından bu yana her yıl buluşan Türkyar’lılar bu yıl da birlikte iftar yaptılar. İftara daha önce eğitim amacıyla Londra’da bulunan ve Türkyar yurdunda kalanlar katılıyor. Bu yılki katılımcılar arasında Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Türkyar Vakfı’nın kurucusu Prof. Dr. Talip Alp, Yalova Üniversitesi eski Rektör Vekili Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, ÖSYM Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Marmara Üniversitesi Önceki Rektörü M. Zafer Gül, Türksat Eski Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ve İngiltere’de yüksek lisans ve doktora yapmış akademisyenler yer aldı. İftarda önümüzdeki süreçte NewYork civarında açılması planlanan TURKYAR yurdu için fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda söz alan Prof. Dr. Rafet Bozdoğan konuya ilişkin bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bozdoğan alacakları yurt binasının özellikle Amerika’ya ilk defa gelen yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin geçici olarak kalabileceği bir irtibat noktası olmasına özen gösterdiklerini belirtti. Londra’daki TÜRKYAR’ın kurucusu Prof. Dr. Talip Alp de yaptığı konuşmada 1970’li yıllarda Türkiye’den İngiltere’ye eğitim için gidenlerin karşılaştıkları zorlukları anlattı ve bunları çözmek için önce FOSIS’in (Federation of Muslim Student Association) kurulmasına katkı sunduklarını ve ardından TÜRKYAR’ı kurduklarını anlattı.

TÜRKYAR’lılar iftar programında bir araya geldi

İftarda söz alan diğer konuşmacılar da konuya ilişkin görüşlerini belirttiler. Son sözü alan Prof. Dr. Ensar Gül yirmi dört yıldır düzenledikleri toplantılara katılan herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...