Türkiye'nin neşesi: Karadeniz

Türkiye'nin neşesi: Karadeniz

YAŞAM Haberleri

Farklı keşifleri ve kendine has tarzları var. Eğer bir yerde ilginç, dikkatinizi çeken ya da garipsediğiniz bir şey gördüyseniz direkt akla onlar gelir...

Merve KILIÇ
İşte Karadenizli vatandaşlarımız...
YAKITTAN TASARRUF:Evini çamaşır makinesi ile ısıtıyor
Ordu'nun Ünye ilçesinde 28 yıllık su tesisatçısı Kamil Günay, “şaşkın çamaşır makinesi” isimli cihazı yaptı. Günay, yakıt tasarrufu için ürettiği buluşla evini ısıtıyor, yemek pişiriyor ve içinde ısınan suyla da banyo yapıyor. Kamil Günay'ın çok amaçlı çamaşır makinesi bu bölgenin bir başka tuhaflıklarından. 

SIRA DIŞI TERCİH: İlginç miras paylaşımı
Rize'nin Pazar ilçesinde babalarından miras kalan evi İsmail ve Tahsin Sarıbaş kardeşler ilginç bir yöntemle paylaştı. Evin kendilerine kalan kısmını İsmail Sarıbaş'ın çocukları yıkarak yerine 3 katlı bina inşa etti. Evin geri kalan kısmı ise Tahsin Sarıbaş'ın çocukları tarafından odunluk olarak kullanılmaya başlandı. Bunun sonucunda sıra dışı bir yapı ortaya çıktı. 
Türkiye'nin neşesi: Karadeniz

GÖRENLER BİR DAHA BAKIYOR: Basamaklar varsa kapıya lüzum yok!
İşte enteresan bir olay daha... Rize'de Mustafa Arslan'a ait olan eve bakınca bir tuhaflık göze çarpıyor. Bu evin merdivenleri var fakat kapısı yok. Arslan durumu şöyle izah ediyor: “Önceden orada kapı vardı ancak çok rüzgâr aldığı için kaldırdım.” 
Türkiye'nin neşesi: Karadeniz

KAZANANI YOK: Bu kampanya insanı öldürür!
Artvin'de mermercilik yapan Ali Nalbant tüyler ürperten bir kampanyaya imza attı. Kampanyanın adı 'ölüm tarihini bilene mezar taşı bedava!' Şaka değil gerçek! Nalbant, işlerin daha iyi gitmesi için başlattığı bu kampanyaya onlarca kişinin katıldığını ancak henüz kazananın çıkmadığını söyledi.
Türkiye'nin neşesi: Karadeniz




YAĞMURA ERKEN UYARI: Meteorolojik 'döner ev'
Rizeli Bilal Atasoy'un rüzgârla dönen, yağmuru önceden haber veren aleti şaşırtıyor. Türkiye'nin en fazla yağış alan kentinde Atasoy, meteorolojik erken uyarı sorununa kendince bir çözüm yolu buldu. Atasoy, evinin önüne kurduğu düzenekteki pervanenin dönmesi hâlinde yağış beklendiğini söyledi.
Türkiye'nin neşesi: Karadeniz











UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...