Türkiye'nin en güzel koyları

Türkiye'nin en güzel koyları

YAŞAM Haberleri

Yaz tatili yaklaşırken ülkemizdeki en güzel koyları sizler için derledik.

Bademli Koyu, Dikili, İzmir
Sakin, huzurlu, kafa dinlemek için harika bir seçenek olan Bademli Koyu; mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz güzelliklerinden bir tanesi.

Papaz Koyu, Kumluca, Antalya
Antalya-Demre arasındaki güzel koy, denizin sakinliği ve ormandaki ağaçların gölgesiyle piknikseverlerin ve kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri.

Suvla Koyu, Çanakkale
Ege Denizi'nin Gelibolu Yarımadası dolaylarında ve Saros Körfezi'nin güneyinde bulunan Suvla Koyu, henüz insanların keşfedemediği saklı cennetlerden bir tanesi.

Akvaryum Koyu, Datça, Muğla
Datça'nın en güzel koylarından bir tanesi olan Akvaryum Koyu; Gerçek bir akvaryum gibi tertemiz. Sualtı yaşamına merakı olanların deniz gözlüğü almadan gitmemeleri tavsiye edilir.

Adrasan Koyu, Kumluca, Antalya
Adrasan Koyu , bakir koyu ile yeşilin ve mavinin her türlü tonunu görebileceğiniz ender güzelliklerde doğal bir cennet. Yemyeşil dağlarla çevrili bu koyda mis kokulu rüzgârlar esiyor.

Balıkaşıran Koyu, Datça, Muğla
Marmaris-Datça yolu 26. kilometredeki Hisarönü Körfezi içinde yer alan Balıkaşıran, Bencik Koyu'na da çok yakın mesafede. Balıkaşıran Koyu'nun en önemli handikap ise konaklama imkanının çok olmaması.

Kekova Koyu, Antalya
Görüp görebileceğiniz en şirin yerlerden bir tanesi olan, kesinlikle Akdeniz'in en güzel olduğu yerlerden bir tanesi. Kaş Karayoluna 15 kilometre mesafede olan Kekova kesinlikle gidip görülmeli.

Kiriş Koyu, Kemer, Antalya
Sualtı dalışı için güzel bir seçenek olabilecek Kiriş Koyu, denizin berraklığıyla harika bir seçenek.

Karaöz Koyu, Kumluca, Antalya
Karaöz Antalya Körfezinin batısında yer alan burnun (yarımadanın) Finike Körfezine bakan batısında yer alan küçük bir köy. Yarımadanın doğusunda Adrasan ve Olimpos - Çıralı yer almaktadır. Antalya'ya 80, Kemer'e 40 ve Kumluca'ya 18; Finike'ye yaklaşık 28 km. uzaklıktadır.

Akademi Koyu, Didim, Aydın
Ucuz tatil fırsatı arayanların tercih ettiği Didim, Akademi koyu ve tertemiz suları ve harika doğasıyla ekonomik tatil isteyenlerin tercih edebileceği bir yer.

Akyarlar Koyu, Bodrum, Muğla
Harika begonvilleri, Enfes bir turkuaz renkli denizi ile Bodrum'a gidenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken koylardan bir tanesi.

Bağla Koyu, Bodrum, Muğla
Bodrum'un birbirinden güzel koylarından biridir. Gezi teknelerin oldukça çok rağbet ettiği koy, Aşıklar Koyu veya Küçük Akvaryum olarak da bilinir. Çevresi kamp yapmak için de uygun olan koy, soğuk ve temiz deniziyle ün yapmış. Yine sualtı güzelliklerine meraklı kişilerin deniz gözlüğüyle gitmesinde yarar var.

Kadıkalesi Koyu, Bodrum, Muğla
Bodrum'daki koylardan birisi de Kadıkalesi koyu. Turgutreis'e 6, Bodruma yaklaşık 22 km uzaklıkta olan Kadıkalesi Koyunun, çok fazla çekici bir sahili olmamakla birlikte yine de keyifle denize girebileceğiniz kumlu bir kumsalı olduğunu söyleyebiliriz.

Salmakis (Bardakçı) Koyu, Bodrum, Muğla
Zeki Müren'in yüzdüğü koy olarak da bilinen Bardakçı Koyu, şüphesiz ki bodrumun en güzel koylarından bir tanesi. Denizin temizliği ve suyun berraklığı ile ziyaretçilerini fazlasıyla memnun ediyor.

Kargı Koyu, Datça, Muğla
Taşlardan denize girilmesi zor gibi gözükse de suyun berraklığı sayesinde suyun dibi 25-30 metreden dahi görülebiliyor. Kimilerine göre Datça'nın en iyisi.

Kurucabük Koyu, Datça, Muğla
Denizde uzun süre yaşayanların günlerce belki haftalarca kaldıkları bir koydur. İmkanları bol, iklimi güzeldir. İster sakinliğin, ister hareketliliğin içinde kendinizi bulabileceğiniz bir yerdir. Adatepe yarımadasının koya bakan kıyıları önünde 6-10 metrelere demirleyip, karadan koltuk alınabilir. Bu mevki, sakinliği sevenlerin yeridir. Arkada çam ağaçlarıyla kaplı bir yamaç uzanır. Ancak, ikmal açışından Aktur'a mesafelidir. Güney yönlü havalarda korunmak için içinde en uygun mevkidir.

Çiftlik Koyu, Datça, Muğla
Datça'ya 30 km mesafede bulunan koyda Aktur tatil sitesi bulunuyor, buradan faydalanma bu sitenin denetiminde. Lokantalar, konaklama tesisleri bulunuyor.

Bedri Rahmi Koyu, Fethiye, Muğla
Göcek'in en sakin, bir o kadar da huzurlu koylarından bir tanesi olan Bedri Rahmi Koyu adını; Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun bu koya gelip ve burada bulunan büyük bir kayaya balık resmi yapması sonrasında koyun adı Bedri Rahmi Koyu olarak anılmaya başlanmıştır.

Boynuzbükü Koyu, Fethiye, Muğla
Göcek merkezine 4,1 kilometre uzaklıkta bulunan Boynuzbükü koyu, sadece Köyceğiz 'den Fethiye'ye kadar olan bölgede yetişen Sığla ağaçları ile kaplıdır. Bu ağacın reçinesi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Burada, tatlı su ikmali yapan ve restoran hizmeti veren bir tesis bulunuyor.

Murdala Koyu, Datça, Muğla
Datça'nın Ege tarafında, Bodrum'a bakan harika bir koy olan Murdala Koyu, denizinin yanında yeşil doğasıyla da dikkat çekiyor. Sahili kum bir doğa cenneti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...