Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması nedir? AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması nasıl indirilir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması nedir? AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması nasıl indirilir?

YAŞAM Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydan gelen depremler sonrası milyonlarca kişi depreme karşı tedbir ve bilgi amacıyla bazı uygulamaları kullanıyor. En etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde olan Türkiye'de 3 büyük fay hattı bulunuyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) internet uygulamasına dönüştürülen "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" üzerinden il, ilçe ve mahalle bilgileri girilerek bölgenin deprem tehlike durumu öğrenilebiliyor. Peki, Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması nedir? AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması nasıl indirilir? İşte detaylar…

Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de vatandaşlar hangi il, ilçe ve mahallelerde fay hattı geçtiğini öğrenmek istiyor. AFAD "Türkiye Deprem Tehlike Haritası"nı internet uygulamasına dönüştürmesinin ardından e-Devlet üzerinden Türkiye Deprem Tehlike Haritası İnteraktif Web Uygulaması'na ulaşabiliyor. Peki, Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması nedir? AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması nasıl indirilir?

TÜRKİYE DEPREM TEHLİKE HARİTASI UYGULAMASI NEDİR?

"Türkiye Deprem Tehlike Haritası" AFAD’ın internet uygulamasıdır. E- Devlet üzerinden açılan uygulama ile beraber ülke genelinde herhangi bir noktanın deprem tehlike değerini öğrenmek mümkün. 3 büyük fay hattı üzerinde bulunan Türkiye’de AFAD’ın uygulaması ile beraber il, ilçe ve mahalle bilgileri girilerek bölgenin deprem tehlike durumu öğrenebilirsiniz.

AFAD TÜRKİYE DEPREM TEHLİKE HARİTASI UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Birinci adım: "tdth.afad.gov.tr/TDTH/" linkine tıklayın.

İkinci adım: E-Devlet bilgileriniz girin

Üçüncü adım: Uygulamadaki, "adres sorgulama" bölümünden il, ilçe ve mahalle bilgileriniz.

Bu basit adımla beraber il, ilçe ve mahalle bilgileri girilerek bölgenin deprem tehlike durumu öğrenilebiliyor.

AFAD FAY HATTI SORGULAMA

AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

AFAD'IN E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜLENEBİLEN HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

KUZEY ANADOLU FAY HATTI NERELERDEN GEÇİYOR?

Kuzey Anadolu fayı (KAF) olarak anılan fay hattı, dünyanın en aktif ve en önemli kırık hatları arasında sayılıyor. KAF, doğuda Karlıova ile batıda Mudurnu Vadisi arasında doğu-batı doğrultusunda bir Yay gibi uzanıyor. Dünyanın en aktif ve en önemli kırık hatları arasında yer alan hattın uzunluğu yaklaşık 1200 kilometre; genişliği ise 100 metre ile 10 kilometre arasında değişiyor. 1992 yılındaki Erzincan, 1983 yılındaki Erzurum 1966 yılındaki Varto, 1999 yılında çok fazla can ve mal kaybına neden olan İzmit, Düzce ve Adapazarı depremleri bu fay kuşağında meydana geldi.

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...