Türk mutfağı dünyaya açılıyor

/ Kaynak: AA
Türk mutfağı dünyaya açılıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı, 'Türk mutfağını farklı ülke ve kültürlere tanıtmak amacıyla çalışma başlattık'

Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Türk mutfağını farklı ülke ve kültürlere tanıtmak amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.Öztan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kültürlerimizi Tanıtıp Tattırıyoruz" programı kapsamında Türk mutfağını dünyanın birçok ülkesine tanıtacaklarını kaydetti.Güney Kore'nin İstanbul Konsolosluğu ile Türk lezzetlerini bu ülke halkıyla buluşturacaklarını anlatan Öztan, "Türk mutfağını farklı ülke ve kültürlere tanıtmak amacıyla çalışma başlattık. İstanbul'daki restoranımızda 3-15 Eylül'de 'The Taste Of Korea 2013 İstanbul-Kore Lezzeti" adı altında etkinlik gerçekleştiriceğiz. Burada Kore ve Türk mutfağının tanıtımı yapılacak. İki ülke kültürü arasındaki farklılıkları ön plana çıkaracağız" dedi. Kültürlerin karşılıklı tanıtılmasını amaçladıklarını ifade eden Öztan, 15 gün boyunca Kore'nin ünlü şeflerinden Jung-Wook Woo'nun Kore yemeklerini, Türk gürmelerin beğenisine sunacağını dile getirdi.Programın ardından Güney Kore'ye gideceğini belirten Öztan, şunları kaydetti:"Önümüzdeki aylarda Güney Kore'ye gideceğiz. Orada Türk mutfağını tanıtacağız. 15 gün boyunca Gaziantep mutfağını Korelilere tanıtacağız. Böylece hem yemek kültürlerimizi karşılıklı tanıma fırsatımız olacak hem de Anadolu'nun her yönüyle tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağız. Bu etkinliklere dünyanın farklı ülkelerinde de devam edeceğiz. Yemek, bir sosyalleşmedir. Bunu, tüm dünyayla paylaşacağız."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...