Türk kahvesinde tereyağı lezzeti

Düzenleyen:
Türk kahvesinde tereyağı lezzeti

YAŞAM Haberleri

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde kuru kahvecilik yapan Ahmet Turan, kendi geliştirdiği yöntemle kavrulan kahvenin içine tereyağ katarak müşterilerine farklı bir aromayla sunuyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 1952 yılından bu yana ailesinin kuru kahvecilik yaptığını belirten Ahmet Turan, kendisinin de 3'üncü kuşak olarak Türk kahvesi yaptığını, kahveciliğin dede mesleği olduğunu belirtti. Her hafta cuma günleri kahve kavurduğunu söyleyen Turan, kahvenin kavrulduktan sonra soğumaya bırakıldığı esnada 5 kilogram kahveye 100 gram tereyağ ilave ederek makinede soğutmaya bıraktığını anlattı.

Türk kahvesinde tereyağı lezzeti

KAHVEYİ SOĞUTURKEN TEREYAĞI

Soğuma sırasında karışan kahvelerin içerisine bıraktığı tereyağının lezzet ve aromasının kahve çekirdeklerinin içine işlediğini aktaran Turan, bu sayede kahvenin tadının değiştiğini ifade etti. Kahveyi tadanların tiryakisi olduğuna dikkat çeken Turan, kahvenin mutlaka soğuk suyla ve bakır cezveyle yapılması gerektiğini de belirterek, şöyle konuştu:

Türk kahvesinde tereyağı lezzeti

DEDE MESLEĞİ

"Mesleğimizde 3'üncü kuşağız. Kahvemizi içenler tiryakisi oluyorlar. Kavrulan kahve çekirdeklerinin soğutulması sırasında kahvemize 100 gram tereyağ ekliyoruz. Kahvede damak lezzeti oluşturuyor. Kahve soğuk suda pişmeli ve mutlaka bakır cezvede yapılmalı."

Türk kahvesinde tereyağı lezzeti
Türk kahvesinde tereyağı lezzeti
Türk kahvesinde tereyağı lezzeti
Türk kahvesinde tereyağı lezzeti

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...