TSK'nın özel gücü: Timsahlar! Karada ve suda düşmana korku salıyor...

Düzenleyen:
TSK'nın özel gücü: Timsahlar! Karada ve suda düşmana korku salıyor...

YAŞAM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem karada hem de suda görev yapabilen, yurt içi ve yurt dışında önemli görevler yürüten Amfibi Hücum Timleri “daima hazır” sloganıyla eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

İzmir’in Foça ilçesinde konuşlu Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Amfibi Deniz Piyade Tugayı bünyesinde, kuvvet koruma tedbirlerinin uygulanması, gemiye çıkma, arama, deniz haydutluğuyla mücadele, dar ve sığ sulardan geçişlerde kuvvet koruması, muharip olmayanların tahliyesi gibi görevlerin yerine getirilmesi amacıyla 2010’da Amfibi Hücum Timleri kuruldu. Subay, astsubay ve uzman erbaşlar arasında komando temel kursunu başarıyla bitirip atış, spor, fiziki yeterlilik, kondisyon gibi zorlu testleri geçen personel, Amfibi Hücum Timi kursuna katılabiliyor.

ZORLU KURS 8 HAFTA SÜRÜYOR

Yaklaşık 8 haftalık zorlu kursu başarıyla bitiren personel, daha sonra özel timlerde görev almaya başlıyor. Komando eğitiminden geçen “timsahlar”, bottan hareket hâlindeki gemiye çıkma, halatla helikopterden inme, kaçma-kurtulma, her türlü arazi şartlarında hayatta kalma, ileri düzey yüzme gibi eğitimleri de icra ediyor. Son nesil yerli ve millî silah teçhizatla donatılıyorlar.

TSK'nın özel gücü: Timsahlar! Karada ve suda düşmana korku salıyor...

BİRÇOK GÖREVİ BAŞARIYLA YERİNE GETİRDİ

Amfibi Hücum Timleri, Hakkâri ile Suriye’de Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekâtları bölgelerinde terörle mücadele, Afganistan’da kararlı destek misyonu barışı destekleme, Arnavutluk’ta insani yardım harekâtı ve Akdeniz Kalkanı Harekâtı kapsamında Doğu Akdeniz’de platform koruma gibi birçok görevi başarıyla yerine getirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...