Trakya’nın kuş cenneti: Gala Gölü

Düzenleyen:
Trakya’nın kuş cenneti: Gala Gölü

YAŞAM Haberleri

Gölde; kuğu, pelikan, flamingo ve yeşilbaş ördek sayısında büyük artış yaşanırken ak kuyruklu kartal gibi ender görülen türler de yer alıyor.

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından biri olan Meriç Deltası'nı da bünyesinde barındıran Gala Gölü Millî Parkı, 44 binden fazla kuşa ev sahipliği yapıyor. Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, Gala Gölü Millî Parkı'nın, Türkiye ve dünyanın önemli kuş hayat alanlarından olduğunu söyledi. Göldeki kuş türü ve sayısının her geçen yıl arttığını belirten Kaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yaptırılan, kendisinin de katıldığı son "Kış Ortası Su Kuşu" sayımında, burada binlerce kuşun yaşadığının tespit edildiğini bildirdi. Kaya "195 kuş türünün bulunduğu Gala Gölü Millî Parkı, 44 binden fazla kuşa yaşama alanı sunuyor. Gölde; kuğu, pelikan, flamingo ve yeşilbaş ördek sayısında büyük artış yaşanırken ak kuyruklu kartal gibi nadiren rastlanabilen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan türler de az sayıda olmak kaydıyla yer alıyor'' diye konuştu. Gala Gölü Millî Parkı'nda en çok bulunan kuşlar hakkında bilgi veren Kaya, 6 bin 135 Sakarmeke, 4 bin 400 sessiz kuğu ve 3 bin 110 flamingo sayıldığını kaydetti. Göldeki kuş sayısının artmasında beslenme ve barınma imkânlarının büyük önem arz ettiğini ifade eden Kaya, besin bulmakta zorluk çekmeyen kuşların, millî parkta kendilerini güvende hissettiklerini vurguladı. Kaya, yakında vatandaşlar için gözetleme kuleleri ve gezi güzergâhı yapılacağını sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...