Trafik polislerinden sürücülere 'Dinlenme İstasyonları'

/ Kaynak: İHA
Trafik polislerinden sürücülere 'Dinlenme İstasyonları'

YAŞAM Haberleri  / İHA

Samsun'da trafik ekipleri, şehirlerarası yollarda trafik kazalarının önüne geçebilmek için Dinlenme İstasyonları yaparak yorgun sürücüleri dinlendiriyor

nbsp;Samsun'da trafik ekipleri, şehirlerarası yollarda trafik kazalarının önüne geçebilmek için Dinlenme İstasyonları oluşturarak yorgun sürücüleri dinlendiriyor. nbsp;Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, son yıllarda meydana gelen trafik kazalarının önemli bir kısmının tek taraflı yoldan çıkma ve devrilme şeklinde veya duran bir araca çarpma şeklinde meydana geldiğinin tespit edilmesi üzerine kazaların önüne geçebilmek için çalışma başlattı. Sıcak havanın uzun mesafeli yolculuklarda yorgunluk ve beraberinde dikkat eksikliğine sebep olduğundan yola çıkan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ordu-Samsun Karayolu 76. kilometresi Dübüşler mevkisine Dinlendirme İstasyonu oluşturdu. Trafik ekipleri, özellikle uzun yol araç kullanan sürücüleri Dinlendirme İstasyonu'nda durdurup dinlenmesini sağlıyor. Araç sürücüleri polisin uygulamasından son derece memnun olduklarını belirterek, "Hava sıcak ve bunaltıcı. Araç içinde ister istemez yorgun düşüyoruz. Ancak gideceğimiz yere biran önce ulamak için acele ediyoruz. Polisin bu zoraki dinlendirmesi bizleri memnun etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dediler.
Gurbetçi şoförler ise Türkiye'de sürücülerin çok dikkatsiz ve bilinçsiz araç kullandıklarını ileri sürerek, polisin bu uygulamasından memnun olduklarını söylediler.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...