Trafik cezasının iptalini yargıya taşıdı

/ Kaynak: İHA
Trafik cezasının iptalini yargıya taşıdı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Samsun'da bir nakliyatçı yediği toplam 5 bin 230 lira trafik cezasını yargıya taşıyarak, cezanın iptalini talep etti.

Samsun'da bir nakliyatçı yediği toplam 5 bin 230 lira trafik cezasını yargıya taşıyarak, cezanın iptalini talep etti. nbsp;Samsun'un İlkadım ilçesinde şehir içi taşımacılık yapan ve Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nden aldığı 2015 yılına kadar geçerli olan K1 (şehiriçi nakliyat yetki belgesi) belgesi olduğu halde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından bir ay içerisinde "ev eşyası taşımak" suçundan kesilen toplam 5 bin 230 lira trafik cezasının iptali için yargıya başvurdu. Samsun Adliyesi'ndeki Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda buluna 68 yaşındaki Cemal Durutan, ellerinde K1 belgesi olduğunu ve kesilen para cezasının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, işlemin iptali için mahkemeye başvurduklarını söyledi. Cemal Durutan, "Ben senelerdir bu işi yapıyorum. Yetki belgemizle kapsamı içinde nakliye işi şehir içindir. Bu sebeple idari para cezasının iptali için dava açılması hakkında yargıya başvurduk" dedi.
Samsun Ulaştırma Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise K1 belgesiyle ev ve büro eşyalarının taşınamadığını, ev ve büro taşıma ile ilgili K3 belgesinin geçerli olduğu, uygulanan para cezasında herhangi bir yanlışlık bulunmadığını savundular.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...