Topbaş davet etti, yatırımcı İstanbul yolunda

Topbaş davet etti, yatırımcı İstanbul yolunda

YAŞAM Haberleri

Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılan Topbaş, yabancı yatırımcıların, 'İstanbul'a gelmek istiyoruz, yardımcı olur musunuz?' sorularıyla karşılaştı.

İsviçre'nin Davos şehrinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda temaslarda bulunan katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördüklerini söyledi. Temasları hakkında bilgi veren Topbaş, "Özellikle son dönemlerde Türkiye'nin ve İstanbul'un imajı ile ilgili algı sürecindeki değişimleri yeniden eski haline getirme noktasında burada önemli bir girişimde bulunduğuma inanıyorum" dedi. Davos'ta forumlardaki konuşmalarının yanı sıra ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Topbaş, "Yaptığımız ikili görüşmelerde, düşüncelerinin, İstanbul'un ve Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmediğini kendileri de ifade ettiler. Yakın takip ediyorlar. Yatırımcılardan bir bölümü İstanbul'daki yatırımlarda bir problem olup olmayacağını sordu. Bu konuda hiçbir problem olmayacağını ve belediye olarak bu yıl itibarıyla 4 milyar dolarlık yatırımlarının gerçekleşmekte olduğunu aktardım. İstanbul'a yatırım yapmak isteyen yabancı işadamlarına, Türkiye'nin bu ekonomik badireleri geçireceğini, bu tür birtakım olguların yüzeysel olduğunu, derinlemesine bir etki yapmayacağını kendilerine ifade etmeye çalıştım" diye konuştu. nbsp;Yatırımcıların da Türkiye'nin son 11 yıldaki başarılı ekonomik gelişme sürecini yakından takip ettiklerini ve dünya ekonomik kriz içindeyken bu gelişmenin büyük bir başarı öyküsü olduğunu ifade ettiğini söyleyen Topbaş, çalışmalarına, aynı arzu, gayret ve heyecanla devam ettiklerini söylediğini aktardı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...