Tir tir titretecek! 'Doğudan bir canavar gelebilir' dedi, tarih verdi! Meteoroloji'nin ardından bir uyarı daha...

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Kara kış çok fena bastıracak! Tarih veren uzman isim radar görüntülerine dikkat çekerek 'doğudan bir canavar gelebilir' dedi, uyarılarını sıraladı. Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar aynı zamanda kuraklığı da beraberinde getirirken hava aniden soğuyacak, yurt karlı havanın etkisi altına girecek. Milyonlar tarafından beklenen 'İstanbul'da kar yağacak mı' sorusunun cevabı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. İşte detaylar...

Önce artacak sonra keskin düşecek, lodos ile ısınan hava yerini kar yağışına bırakacak. Meteoroloji bugün ve önümüzdeki günlerde yurt genelinde sıcaklıkların artacağını açıklarken, Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise tarih verdi ve "doğudan bir canavar gelebilir" diyerek uyardı. Radar görüntüsü paylaşan Ökten, mavi ve kırmızı noktaları işaret ederek takipçilerine seslendi. Önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak, kar yağışı gelecek mi? İstanbul'da kar yağacak mı? İşte merak edilen soruların cevapları ve detaylar...

24 OCAK'I İŞARET ETTİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sık sık takipçilerine bilgi veren ve uyaran Kerem Ökten, son günlerde yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sonrası beklenen kar yağışına dair paylaşımlarda bulunuyor. Önceki gün yaptığı paylaşımda 24 Ocak tarihine dikkat çeken Ökten, "Montları yıkayın. 24 Ocak'a kadar Türkiye'de bahar havası yaşanacak. Özellikle Cuma günü İstanbul'da sıcaklık 20 dereceye yaklaşacak. 24 Ocak'tan itibaren düşüş başlıyor. Uzun yıllardır bu kadar durgun bir Kış yaşanmıyordu. 2007 ve 2018'e çok benziyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Ardından yaptığı paylaşımda ise "Karadeniz suyu normallerden çok sıcak. Kuzeyden gelecek soğuklar çok güçlü bir vortex oluşturur. Geçen sene 4 saatte yarım metre kar alan yerler olmuştu. Bu sene bir vortex oluşursa; 1 günde 1 metreyi gören yerler olur..." diyen Ökten, bu kez radar görüntüsü paylaştı ve açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

MAVİ VE KIRMIZI ALANLARA DİKKAT!

Ökten bugün yaptığı bir paylaşımda ise "Ay sonu karlı sistemini takibe devam ediyoruz. Aşağıdaki Stratosfer. Bunu takip etme sebebim; Şubat'ta doğudan bir canavar gelebilir. Onun kesinleşmesi olayı. Mavi yuvarlak kutbun merkezindeyken soğukları hapsediyordu. Kırmızı maviyi öldürdüğünde kutuptaki soğuklar dışarı çıkacak" ifadelerine yer verdi ve paylaşımına bu radar görüntüsünü de ekledi.

https://twitter.com/KeremOktenMeteo/status/1615267346935087104

"İSTANBUL'A KAR YAĞMASI İÇİN..."

Ökten, "Ay sonu için Avrupa modelinde senaryolar ortalaması 850 hpa'da eksi 6'ya indi. -11'e kadar inmeli. İstanbul'a kar yağdıracak bulutun kar yağdırabilmesi için eksi 11 derece olması lazım. Her geçen gün ortlama düşecektir. Ben her gün bütün Dünya modellerini defalarca inceliyorum" dedi.

"BALKANLARDAN GELİYOR, TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK"

Balkanlar'dan gelecek olan karın tüm Türkiye'yi etkisi altına alacağını belirten Kerem Ökten, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa modeli büyük bir karlı sistemin temelini attı. Bu sefer gelecek olan karlı sistemin ilk olarak Balkanlara inme ihtimali yüksek olduğundan ülkemizin tamamı etkilenebilir. Geçen seneki gibi Karadeniz üzerinden gelmiyor. Balkanlara inince Tüm Türkiye faydalanabiliyor..."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...