Terör nedeniyle boşalttıkları köylerine dönmek istiyorlar

/ Kaynak: DHA
Terör nedeniyle boşalttıkları köylerine dönmek istiyorlar

YAŞAM Haberleri  / DHA

Terör olayları nedeniyle 1995 yılında güvenlik gerekçesiyle boşaltılan 6 bin 500 nüfuslu Çukurca'ya bağlı Uzundereliler köylerine geri dönmek istiyor.

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan ve güvenlik gerekçesiyle 20 yıl önce boşaltılan Çukurca İlçesi'ne bağlı Uzundere Köyü sakinleri, evlerine dönecek günü bekliyor.Terör olayları nedeniyle 1995 yılında güvenlik gerekçesiyle boşaltılan 6 bin 500 nüfuslu Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı o dönem belde olan Uzundere ve köylerinde yaşayanlar, yeniden köylerine dönmek istiyor. Uzundereliler adına açıklama yapan Uzundere eski muhtarı Taha Korkmaz, zorunlu bir şekilde göç ettiklerini belirterek devletin köylerini yeniden inşa ederek imkanlar sağlamasını istedi. Eski Muhtar Korkmaz, "O dönemde çok yoğun çatışmalar oluyordu. Beldemiz boşaltıldı. Bir kısmımız Van'da, bir kısmımız Hakkari'de zor şartlarda yaşam mücadelesi verdik. Şimdi biz beldemize ve köylerimize dönmek için devletten yardım bekliyoruz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...