Teknoloji bağımlılığı düşmanı: Yakan top

Düzenleyen:
Teknoloji bağımlılığı düşmanı: Yakan top

YAŞAM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle geleneksel çocuk oyunları okullarda yaşatılıyor.

Farklı kategorilerde oynatılan geleneksel çocuk oyunlarıyla okul çağındaki çocukların bilgisayar ve telefon gibi teknolojik ürünlere bağımlı kalmalarının önüne geçilip, sosyalleşmeleri hedefleniyor. Okullar arası yarışma düzenlediklerini aktaran Geleneksel Çocuk Oyunları Koordinatörü İlker Yıldız “7 kategori bulunuyor. İlkokul 2. sınıflarda ‘yağ satarım’, 3. sınıflarda ‘mendil kapmaca’, 4. sınıflarda ‘tombik’, 5. sınıfta kız ve erkek olmak üzere iki kategoride ‘kaleli yakan top’, lise 9. sınıflarda da yine kız ve erkek olmak üzere iki kategoride ‘kaleli yakan top’ oynatıyoruz. 402 okuldan 15 bin öğrenci katıldı. 13 bin maç yapıldı. Artık evlerin önünde takımlar kurup dededen, babadan kalma oyunları oynayan çocukları görmeye başladık” dedi.  KAYSERİ 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...