Tek ısırıkla bir saat içinde öldürüyor! 'Wagner engereği' aynı kentte bir kez daha ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Tek ısırıkla bir saat içinde öldürüyor! 'Wagner engereği' aynı kentte bir kez daha ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zehri oldukça etkili olan ve ölümcül yılan türleri arasında yer alan 'wagner kaya engereği' Tunceli'de 2020 yılının ardından bir kez daha görüldü. Kayalık bir alanda fotoğraflanan 'wagner kaya engereği' Türkiye'nin çok az bölgesinde görülüyor ve bir insanı ısırdığında gerekli müdahale yapılmazsa 1 saat içinde öldürebiliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ile birlikte yurdun birçok bölgesinden yılan haberleri gelmeye devam ediyor. Şehir merkezlerine inen yılanlar vatandaşlarda korkuya neden olurken, son derece zehirli olduğu bilinen yılanlar da özellikle doğu illerinde fotoğraflanıyor. Bunlardan biri de son derece zehirli olduğu bilinen 'wagner kaya engereği'...

TUNCELİ'DE GÖRÜNTÜLENDİ

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde doğa gezisine çıkan Hüseyin Deniz Gülmez, kayalık alanda son derece zehirli olan 'wagner kaya engereği' olduğunu fark etti. Cep telefonuyla engereği fotoğraflayan Hüseyin Deniz Gülmez, daha sonra bölgeden ayrıldı.

İlk kez bu denli büyük bir yılan gördüklerini söyleyen Hüseyin Deniz Gülmez, "Arkadaşlarla doğa gezisi yaparken denk geldik. Mağaranın içinde hareketsizce yatıyordu. Yanına fazla sokulmadan fotoğraflarını çekip bölgeden ayrıldık. Son derece zehirli bir tür olduğunu sonradan öğrendik" ifadelerini kullandı.

Tek ısırıkla bir saat içinde öldürüyor! 'Wagner engereği' aynı kentte bir kez daha ortaya çıktı

1 SAAT İÇİNDE ÖLDÜREBİLİYOR

Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parkalar Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılında yaptıkları çalışmayla kentte ilk kez ölümcül 'wagner kaya engereği' türü yılan tespit etmişti.

Wagner kaya engereği Türkiye'de çok az bölgede görülüyor. Zehri çok etkili olan engerek, bir insanı ısırdığında gerekli müdahale yapılmazsa 1 saat içinde öldürebiliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...