Tarsus'ta 'gizemli kazı'nın yapıldığı evde yangın!

İHA/AA
Tarsus'ta 'gizemli kazı'nın yapıldığı evde yangın!
YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Türkiye'nin konuştuğu Tarsus'taki 'gizemli kazı' akıllarda yüzlerce soru işareti bırakarak ani bir kararla sonlandırılmıştı. Mersin İl Kültür Müdürlüğü'den kazı sonrası yapılan açıklamada kayda değer bir şey bulunamadığı belirtilse de evle ilgili söylentiler oldukça dikkat çekmişti. Bugün 'gizemli kazı' evde çıkan yangınla yeniden gündeme geldi. 'Gizemli kazı'nın yapıldığı evin bitişiğinde çıkan yangın, kazı yapılan evi de etkilerden maddi çaplı hasar oluştuğu öğrenildi. Peki Tarsustaki gizemli kazıda neler bulundu? Tarsustaki gizemli evin sırrı? Tarsus gizemli kazı olayı ne? 2016 yılında başlayan ve Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden Tarsus'taki gizemli kazıya ilişkin bilgileri sizler için derledik.

Mersin’in Tarsus İçesi 82 Evler Mahallesi’nde, MİT ve Özel Harekât polislerinin gözetiminde 1 yıl süren gizemli kazı çalışmaları 3 Kasım 2017'de ani bir kararla bitirilmişti.

Kazı çalışmalarının adresi olan binanın bitişiğindeki evde sabah saatlerinde bir yangın meydana geldi. İki katlı binanın ikinci katı henüz bilinmeyen bir nedenle alevlere teslim olurken vatandaşların ihbarıyla olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Tarsus'ta 'gizemli kazı'nın yapıldığı evde yangın!

Dumandan etkilendikleri belirlenen E.A. (50) ve kızı M.A. (25) ise 112 Acil Servis ekiplerince kontrol amaçlı Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yangın ekiplerce söndürüldü, evde hasar oluştu.

MİT VE ÖZEL HAREKAT KORUMUŞTU

Tarsus 82 Evler Mahallesi’nde, MİT ve Özel Harekât polislerinin gözetiminde 1 yıl süren gizemli kazı çalışmaları 3 Kasım 2017'de ani bir kararla bitirilmişti.

Bütün şehir, “Kral Dakyanus’un hazinesi bulundu”, “Hz. Musa’nın 2600 yıldır kayıp sandukası aranıyor”, “Yeraltı şehrine ulaşıldı”, “Tonlarca altın çıktı” gibi efsanelerle çalkalanırken, milletvekilleri bile kazı alanına alınmamıştı.

'KAYDA DEĞER BİR ŞEY BULUNAMADI' RAPORU

1 yıl süren kazının sonucunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Mersin İl Kültür Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, kazıya ilişkin 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunun incelendiği belirtilmiş ve kazıda elde edilenlerle ilgili şu ifadeler yer almıştı:

 

“Söz konusu raporda, anılan alanda gerçekleştirilen kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmamış olması nedeniyle kazı çalışmalarının sonlandırılması kanaatine varıldığı belirtilerek, alanda açılan 3 kazı çukurunun can ve mal güvenliği açısından kapatılması talep edilmektedir.

Bu kapsamda bahse konu kazı çukurlarının yürürlükteki mevzuat hükümleri kapsamında gerekli güvenlik tedbirleri alınması kaydıyla iliniz, Tarsus Müze Müdürlüğü’nce kapatılması ve sonucunda bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim...”

İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...