Tarlasında bulduğu koyu renkli taşlar başına talih kuşu kondurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tarlasında bulduğu koyu renkli taşlar başına talih kuşu kondurdu

YAŞAM Haberleri  / AA

Denizli'de tarlasında koyu renkli taşlar bulan kişi, taşları Ankara'ya incelenmesi için götürdü. Yapılan incelemelerde taşların meteoroit olabileceği belirtildi. Meteoroit taşların gramı ise 60 dolar.

Denizli'de tarlası olan Ali Urhan, tarlasında gezindiği esnasında bir şey farketti. Bölgeye has olmayan koyu renkli taşlar bulan 54 yaşındaki Urhan, taşlardan örnek alarak, Ankara Üniversitesi Yerbilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (YEBİM) götürdü.

Merkezde Prof. Dr. Yusuf Kaan Kadıoğlu ve ekibi tarafından taş örneklerinin yapılan incelemesinde 49 ayrı element taşıdığı ve meteorit olabileceği tespit edildi. YEBİM tarafından verilen değerlendirmede, "Örneğin göstermiş olduğu doku, mineral bileşimi ve kimyasal özelliği meteorit olabileceğini göstermektedir" denildi.

Tarlasında bulduğu koyu renkli taşlar başına talih kuşu kondurduTarlasında bulduğu ilginç taşları incelemeye gönderen Ali Urhan, taşların çok değeri olduğunu ööğrenmesinin ardından meteroit  olduğu belirlenen taşlar için bankadan özel kasa kiralayacğını söyledi.

49 AYRI ELEMENT TAŞIYOR

Yapılan incelemede koyu renkli ilginç taşın 49 ayrı element taşıdığı ve meteorit (gök taşı) olabileceği belirlendi. Meteoritin gramının 60 dolar olduğunu söyleyen Urhan, tarlasına piyango düşmüş gibi hissettiğini söyledi.

'BANKADA KASA KİRALAYIP, SAKLAYACAĞIM'

Uzman tarafıdan incelenen taşın meteroit yani gök taşı olduğu ihtimali üzerinde durulan taşları bulan Ali Urhan, taş parçalarının yaklaşık 2 kilogram olduğunu ve satmak istediğini belirtti.

Urhan, "Meteorların alıcısı genellikle yurt dışından oluyormuş, ben de taşı satmak istiyorum. Gramını yaklaşık 60 dolardan alıyorlarmış, meteor tarlama düştüğü için sanki piyango bana çıkmış gibi hissediyorum. Taşın güvenliği için bankada kasa kiralayıp, orada saklayacağım. Bana ulaşan biri Bulgaristan'a gitmemiz gerektiğini ve alıcıların orada olacağını söyledi. Can güvenliğimden endişe edip, gitmedim" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...