Tarhanacı Baba

Editör:
Tarhanacı Baba
YAŞAM Haberleri

Uşak tarhanasını dünyaya tanıtan Mustafa Yeldanlı “Yemen’den gelen kahveye kahvehaneler açtıysak, yerli tarhanamıza da tarhanahaneler açmamız lazım” diyor...

33 yıldır tarhana çorbasını tanıtabilmek için çalmadık kapı bırakmayan Mustafa Yeldanlı (Tarhana Baba) Anadolumuzun çok lezzetli, pek besleyici ve şifalı çorbasını anlatmaktan yorulmuyor.
İçini gazetemize döken Tarhana Baba “Ben bu millî gıdamızı tanıtmaya başladığımda tarhanadan marka mı olur diyenler oldu. Fakat bugün geldiğimiz nokta onları utandırdı. Artık bir sektör olduk, dile kolay tarhanamıza yüzlerce insan emek veriyor” diyor.
Tarhanası için kaliteden taviz vermeyen Tarhana Baba, bakın efsane çorbamızın serüvenini nasıl anlatıyor: Domates ve biberi tarladan mevsiminde topluyoruz, nişastamız seçme, kaşık batmaz yoğurtları da tutuyor ve anne hassasiyetiyle işliyoruz. Tarhana sütten kesilmiş bebekler için ek besin olduğu gibi okul çağında ki çocuklar için de bulunmaz gıda. Sindirimi kolay, besin ve mineraller yönünden de hayli zengin. Minikleri hastalıklara karşı koruyor. Biz ürünlerimizde kesinlikle koruyucu madde kullanmıyoruz. İhtiyacımız da yok ayrıca. Zaten Uşaklılar bu konuda hayli tecrübelidir, yiyenler fark ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...