Tam teçhizatlı polis köpeği… Teknolojik kaskla görüntüyü anında aktarıyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tam teçhizatlı polis köpeği… Teknolojik kaskla görüntüyü anında aktarıyorlar

YAŞAM Haberleri

Polis köpekleri şimdiye kadar suçluların yakalanması ve uyuşturucuyla mücadelede bir şeyler bulduklarını havlayarak ya da kuyruklarını sallayarak bildirirdi. Artık köpekler, tehlikeyi veya bulduklarını çok daha teknolojik bir şekilde, anında bildiriyor.

İngiltere’nin Cumbria bölgesinde polis, köpeklere içinde gelişmiş kameralar bulunan kasklar taktı. Kameraların tespit ettiği görüntüler doğrudan hayvanı kontrol eden polise aktarılıyor. Polis de görüntülere bakarak operasyon yapılan binaya girilmesinin tehlikeli olup olmadığını anlıyor.

Köpek eğiticisi polis memuru Glenn Myerscough, “Kamera, operasyonlarda polislerin önündeki köpeğin ne gördüğüne dair bize gerçek zamanlı bir yorum sunuyor” dedi.

Dünyanın diğer ülkelerinde de bu tür cihazlar üzerinde çalışılıyordu ama her bir kask 50.000 dolara yakın bir meblağa mal oluyordu. Cumbria polisi, drone imalatçısı Heliguy ile temasa geçerek bunların daha basit versiyonunu ürettirdi.

Kaskta, drone teknolojisinden uyarlanmış bir uygulama aracılığıyla yüksek çözünürlüklü görüntüleri işleyicinin telefonuna ileten hafif bir video kamera bulunuyor. Bazı köpekler teknolojik kaska 30 dakikada alışırken bazılarının alışma süresi haftayı buluyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...