Taksiciler artık güvende

Taksiciler  artık güvende

YAŞAM Haberleri

Yeni projeyle, İstanbul'daki bütün taksiler, kurulacak çağrı merkezinden 24 saat izlenebilecek.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının (İTEO), taksicilerin ve müşterilerin yaşadığı problemleri nbsp;en aza indirmek için bir süre önce geliştirdiği sistem, pilot uygulamalarının da olumlu sonuç vermesi üzerine, şehir genelinde hayata geçiriliyor. İTEO Başkanı Yahya Uğur, geliştirdikleri sistemin, birçok sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olacağını söyledi. Uğur, sistemi uzun zaman önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile tasarladıklarını ancak oda bünyesinde hayata geçirdiklerini anlattı. "Taksicinin canı önce Allah'a sonra odaya emanet" diyen Uğur, sistem sayesinde kentteki bütün taksilerin, 24 saat boyunca İTEO'da kurulacak çağrı merkezi tarafından takip edileceğini kaydetti. Taksicilerin artık daha güvende olacaklarını belirten Uğur, şunları söyledi: "Bizim meslek grubunun kolay hedef olma gibi bir sorunu var. Sistemin en önemli özelliği taksici cinayetlerinin artık son bulmasını sağlayacak olan panik butonu. Taksici, acil durumda bu butonu kullanacak. Bu düğme, direk odaya bağlı olacak. Biz odamızdan bu sistemi takip edeceğiz. Düğmeye basıldığında, 1,5 dakika içerisinde tehlikede olan taksicinin peşinde bir polis arabası olacak. Artık taksici arkadaşlarımızın cinayete ve gaspa uğramasını istemiyoruz." Sistem sayesinde çok önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini dile getiren Uğur, "Şu anda bize gelen şikayetlerin yüzde 85'i kısa mesafe yolcularının alınmaması. Ancak şimdi çağrı merkezine gelen müşterinin isteği uygun taksiciye iletilecek. O arkadaşımız da belirtilen müşteriyi mutlaka almak zorunda olacak. Almadığında bu kez kesin olarak şikayet edileni bileceğiz ve gerekeni yapacağız" diye konuştu. nbsp;

TAKSİCİYİ BAYILTIP ARACINI KAÇIRDILAR
İstanbul'da bir hafta önce müşteri gibi bindiği ticari taksinin sahibini bayıltarak aynı araçla Kastamonu'ya kadar gelen şüpheli, polisin "dur" ihtarına uymayınca kovalamaca sonucu yakalanmıştı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...