Sur'da yasak kalktı, göç başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sur'da yasak kalktı, göç başladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde vatandaşlar akın akın göç ediyor.

 

Vatandaşlar evlerinden, esnaflar ise iş yerlerinden alabildikleri eşyalarla ilçeden kaçıyor.  İlan edilen son sokağa çıkma yasağının dün gece 9’uncu günündeyken kaldırıldığı Sur ilçesinde yoğun bir göç başladı. Yasağın uygulandığı 6 mahallede oturan ve şiddetli çatışmalara tanık olan vatandaşlar, akın akın evlerini terk ediyor. Vatandaşlar evlerinden, esnaflar ise iş yerlerinden alabildikleri eşyalarla ilçeden kaçıyor. Güvenlik nedeniyle adının yazılmasını istemeyen bir vatandaş, ikamet ettikleri evdeki eşyalarını aldıklarını ve yasağın olmadığı başka bir mahallede kiraladıkları eve taşıdıklarını söyledi. 

“EŞYALARIMIZI İŞPORTADA SATACAĞIZ” 
İlçede esnaflık yapan bir vatandaş ise 9 gün aradan sonra iş yerini açtığını ancak iş yapamadığını belirterek, “İçeride bulunan eşyaları alıp, işportada satacağım. Çeklerimi, kredilerimi ödeyemiyorum. Esnafken işportacı olduk. Valilikten yardım bekliyoruz” dedi. 

“ÇOCUKLARIM AĞLIYORDU SESLERDEN DOLAYI” 
İlçeden taşınmak zorunda olduklarını anlatan başka bir vatandaş ise “Yasak süresince komşulara sığındık. Çatışma sırasında küçük çocuklarımız bomba ve silah seslerinden dolayı ağlıyordu. Ondan dolayı akrabalarımıza sığındık” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...