Süper El Nino yolda, alarm verildi! Meteoroloji ise 10 kenti 'sarı' kodla uyardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji 10 kenti sarı kod ile uyardı, Ankara dahil birçok kentte sel ve su baskını alarmı verildi. 'Bugün hava nasıl olacak' sorusunun cevabı belli olurken, öte yandan da Türkiye için 'Süper El Nino' uyarısı geldi. İşte günün hava durumuna ilişkin detaylar...

Son dakika haberi: Haziran ayının son günleri yaklaşırken yurt genelinde sağanak yağış etkisini hissettirmeye devam ediyor. Sıcaklıklar yer yer mevsim normallerinin altına inerken, bazı bölgelerde ise ani sel ve su baskınları yaşanıyor. Meteoroloji, yağış beklenen illeri tek tek saydı ve bu illere sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte detaylar...

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAĞA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; bugün Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Isparta, Muş ve Van çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR BATIDA ARTACAK

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, batı kesimlerde biraz artarak, Ege kıyı kesimi, Marmara ve Akdeniz'de mevsim normallerinin biraz üzerinde, iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

7 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, 7 kenti ani sel ve su baskınlarına karşı sarı kod ile uyardı. Sarı kod ile uyarı alan iller şöyle: Ankara, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Aksaray.

Süper El Nino yolda, alarm verildi! Meteoroloji ise 10 kenti 'sarı' kodla uyardı
21 Haziran 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

'SÜPER EL NİNO' GELİYOR

Havaforum sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda ise dikkat çeken bilgiler yer aldı. Paylaşılan mesajda denizlerde yaşanan ısınmaya dikkat çekildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Denizler ısınmaya devam ediyor. Süper El Nino geliyor. Isınma bizim denizlerde de başladı. Deniz suyu sıcaklık anomali haritasına bakın. Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de kızardı. Tek istisna yer Saros Körfezi ile Bozcaada civarı, buralar normallerin altında, soğuk şimdilik..."

https://twitter.com/HavaForum/status/1671275321033732096

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar güney kesimlerde (Polatlı, Haymana, Bala, Şereflikoçhisar, Evren, Gölbaşı, Elmadağ ve Kalecik) yerel kuvvetli

İSTANBUL °C, 28°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

ADANA °C, 32°C
Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun iç kesimlerinin aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ESKİŞEHİR °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel kuvvetli

RİZE °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yer yer kuvvetli

SAMSUN °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar doğu ilçelerde sabah saatlerinde yer yer kuvvetli

TRABZON °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yer yer kuvvetli

ERZURUM °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli

GAZİANTEP °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...