Sultan kızı için 3 gün 3 gece düğün

/ Kaynak: AA
Sultan kızı için 3 gün 3 gece düğün

YAŞAM Haberleri  / AA

Endonezya'nın Yogyakarta eyaleti Sultanı X. Hamengkubuwono'nun kızı, 3 gün 3 gece süren masal gibi bir düğün töreniyle dünya evine girdi.

Sultan X. Hamengkubuwono'nun 5 kızından dördüncüsü olan 29 yaşındaki Gusti Ratu Kanjeng Hayu ile 39 yaşındaki nbsp;Pangeran Haryo Notonegoro'nun düğününe, aralarında Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono'nun da bulunduğu 750'den fazla davetli katıldı. Gelin ile damadın, kraliyet sarayına gitmeden önce tatların çektiği süslü faytonlarla kent sokaklarında attığı turu binlerce kişi izledi.

İnternetten canlı yayınlanan düğün, yaklaşık 10 yıllık arkadaşlıktan sonra haziran ayında evlenme kararı alan gelin ile damadın ayrı ayrı yıkandığı arınma töreni ile başladı. Halihazırda New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde görev yapan damat Noto, "yaşamlarında yeni bir evrenin başladığını" simgeleyen yumurtayı kırdı. Daha sonra gelin Hayu, eşinin ayaklarını yıkayarak sadakatini gösterdi. Sultan X. Hamengkubuwono, Endonezya'da hala varlığını sürdüren birkaç krallıktan biri olan Yogyakarta eyaletinin hem hükümdarlığını hem de valiliğini yürütüyor. Endonezya anayasasına göre nbsp;X. nbsp;Hamengkubuwono, sadece sembolik güçlere sahip. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...