Su altında bir bahçe mercanlar

Düzenleyen:
Su altında bir bahçe mercanlar

YAŞAM Haberleri

Kuzey Ege’nin 24 adası ve 60 dalış noktası ile bu alanda turizmde cazibe merkezi olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesi kızıl mercanları ile dikkati çekiyor.

Çoğunlukla Kızıldeniz’e kıyısı olan Mısır, Sudan ve Yemen gibi ülkelerde bulunan kırmızı mercanlar, Ayvalık’ta dalış turizmi için gerçek bir hazine olarak değerlendiriliyor. Akdeniz ve Ege’de İtalya’nın Portofino ve Ayvalık Körfezi’nde bulunan kızıl mercanların ana vatanı ise Kızıl Deniz’in Sudan, Mısır ve Yemen sahilleri. Temiz, sıcak ve berrak suları seven kızıl mercanlar dünyada yoğun olarak 3 noktada kayıt altına alındı. Su altı fotoğrafçısı Erhan Esirtgener “Ayvalık’ta özellikle Deli Mehmet Dalış noktası civarında kızıl mercanlar bulunuyor. Dünyanın birçok bölgesinden su altı fotoğrafçıları çıkarılması ve avlanması yasak olan kızıl mercanları görüntülemek için Ayvalık’a geliyor” dedi. İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...