Son dakika: Muğla'nın Ula ilçesinde orman yangını kontrol altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Son dakika: Muğla'nın Ula ilçesinde orman yangını kontrol altına alındı

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Son dakika haberine göre; Muğla'nın Ula ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın yerleşim yerlerini tehdit ederken, ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları canla başla devam ederken Muğla Valiliği yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Son dakika yangın haberi: Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevleri gören vatandaşlar sokağa döküldü. Yerleşim yerlerini tehdit ettiği belirtien yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 31 arazöz, 19 su ikmal aracı, 23 yer ekibi, 5 dozer ve yaklaşık 100 orman işçisinin yanı sıra belediyelere bağlı itfaiye ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

Başta Aydın olmak üzere çevre illerden de destek ekipleri yola çıktı. Ekipler, rüzgarın etkisiyle yayılan alevleri kontrol altına almak için çalışıyor. Yangının şu an için Kozlukuyu mevkii doğusu, Ataköy mevkii kuzeyinde seyrettiği, kuzeyden esen sert rüzgarla yangının Ataköy mevkiindeki yerleşim yerlerini tehdit ettiği öğrenildi.

HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Rüzgarla birlikte etkisini arttırarak sürdüren ve geceyi aydınlatan alevleri söndürmek için ekiplerin karadan müdahalesi sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Havanın aydınlanması ile birlikte hava araçları da bölgeye sevk edildi. Yangın bölgesinde 8 helikopter ve 5 uçakla hava müdahalesi başladı.

VATANDAŞLARİN TEDİRGİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Bölgeye yakın konumda bulunan ve mahalleyi tehdit etmeye başlayan alevler sonrası muhtarlık tarafından vatandaşlara su tankerlerini doldurması ve dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Mahalle sakinleri gecenin sessizliğini sona erdiren yangınla birlikte evlerinden çıktı, bölgedeki tedirgin bekleyiş sürüyor. 

Son dakika: Muğla'nın Ula ilçesinde orman yangını kontrol altına alındıAlevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ediyor

"TAHLİYE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına ilk andan itibaren çok sayıda yer ekibinin müdahale ettiğini ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Tavlı, "Şu an çok sayıda ekip müdahalede bulunuyor. Günün ilk ışıklarıyla hava araçları da müdahaleye başlayacak. Şu an için bölgede herhangi bir tahliye söz konusu değil. İnşallah ekipler hava aydınlanınca yangını kontrol altına alır" dedi.

Tavlı, kendisinin de bölgede olduğunu ve çalışmaları yerinde takip ettiğini dile getirdi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, “Sabaha kadar süren yangınla mücadele çalışmalarının neticesinde Gökova Kozlukuyu yangını kontrol altına alınmıştır. Karadan ve havadan yangınla mücadele çalışmalarında fedakarca görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyoruz” denildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı da yangın bölgesine gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...