Son dakika haberi... Fatih'te korku dolu anlar! Gece 2 kişiyi öldüren saldırgan 2 polis memurunu yaraladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Son dakika haberi... Fatih'te korku dolu anlar! Gece 2 kişiyi öldüren saldırgan 2 polis memurunu yaraladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Başakşehir'de gece saatlerinde akrabalarına kurşun yağdıran ve iki kişiyi vurarak öldüren iki şüpheli, Fatih'te kendilerine kimlik soran polis ekibine silahla saldırdı. Silahlı saldırıda iki polis memuru yaralanırken, şüphelilerin en son Yenibosna'da görüldüğü ihbarı üzerine zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

Gece saatlerinde silahla iki kişiyi öldüren zanlı sabah saatlerinde kendisini yakalamak için başlatılan çalışmada bulunan iki polisi vurarak yaraladı. Olay gece Başakşehir Güvercintepe'de Yeniyol Sokak'ta yaşandı. Güven Güler isimli zanlı, sokakta akrabalarının bulunduğu eve gelerek Ergül Maden (28), Güllü Güler (58), Adem Tepe (42) ve Sevim Güler'e (36) kurşun yağdırdı.

GECE VAKTİ 2 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Olayda Güllü Güler, Ergül Maden hayatını kaybederken, Adem Tepe ve Sevim Güler yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Zanlı Güven Güler ve yanındaki kişi, motosikletle bölgeden kaçtı. Polis zanlıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Sabah saatlerinde Fatih Kumkapı Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde uygulama yapan ekipler, Güven Güler ve yanındaki şahsı durdurarak kimlik sormak istedi.

Son dakika haberi... Fatih'te korku dolu anlar! Gece 2 kişiyi öldüren saldırgan 2 polis memurunu yaraladıBaşakşehir'de gece iki kişiyi vurarak öldüren iki şüpheli, Fatih'te polis ekibine silahla saldırdı. Fotoğraf-İHA

2 POLİS MEMURU YARALANDI

Ancak polise direnen zanlılar, ateş ederek karşılık verdi. Açılan ateş sonucu 2 polis memuru Özgür K. ve Ozan K. yaralandı. Polis memurları sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası bölgeye sevk edilen özel harekat polisleri caddeyi güvenlik şeridi ile kapatarak sokakta adeta kuş uçurtmadı. Ekipler, olayı gerçekleştirdikten sonra kaçan 2 şahsı yakalamak için çevrede operasyon başlattı. Şüphelilerin Başakşehir ve Yenibosna'da görüldüğü ihbarını değerlendiren polis ekiplerinin şahısları yakalama çalışmaları sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "19 Eylül 2022 Pazartesi günü (bugün) saat 10.50 sıralarında Fatih ilçemiz Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokak’ta kimlik uygulaması yapan Emniyet ekibimize, kimlikleri sorulan 2 şüpheli şahıstan biri olan G.G. (32) tarafından ateş açılmıştır. Olayda 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Yaralanan polislerimizden birinin hayati tehlikesi mevcut olup, kimliği belirlenen şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. 

Yapılan çalışmalarda G.G. adlı şahsın bugün saat 01.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda E.M. (28) adlı şahıs ile 06.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesi’nde G.G. (61) adlı şahsı silahla vurarak öldürdüğü; S.T. (35) ve A.T. (42) adlı şahısları ise silahla yaraladığı tespit edilmiştir. İki farklı kasten öldürme ve 2 yaralama olayının şüphelisi G.G.’nin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yaralanan polis memurlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz" denildi.

Son dakika haberi... Fatih'te korku dolu anlar! Gece 2 kişiyi öldüren saldırgan 2 polis memurunu yaraladı

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Başakşehir'de iki kişiyi öldürdükten sonra Fatih’teki kontrol noktasında iki polisi yaralayan katil zanlısı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Zanlının komşuları, olayın yaşandığı yer olan Başakşehir'de konuştu. Başakşehir'deki olay, sabah saatlerinde Güvercintepe Mahallesi Yeni Yol Sokak'ta yaşandı. 

İddiaya göre; uyuşturucu bağımlısı olan Güven Güler, iddiaya göre uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen arkadaşı Ergül M.'yi bulunduğu adreste vurdu. Daha sonra, yengesi Güllü Güler’in evine sığınmak istedi. Ancak yengesi kapıyı açmayınca katil zanlısı dubleks dairenin kapısından zorla içeri girip havaya ateş açtı. Bunun üzerine yukarı çıkan yengesi Güllü Güler’i kızı Sevim Güler ile damadını silahla vurdu. Güllü Güler (55) olay yerinden hayatını kaybederken, kızı Sevim Güler ve damadı yaralandı. Ağır yaralanan kızın hastanedeki tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Son dakika haberi... Fatih'te korku dolu anlar! Gece 2 kişiyi öldüren saldırgan 2 polis memurunu yaraladı

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerindeki incelemenin ardından şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay yerinden kaçan saldırgan, Fatih’te kendisini durduran iki polisi de yaraladı.

ÖLDÜRDÜĞÜ YENGESİ ONA BAKMIŞ

Öte yandan, mahalle sakinleri katil zanlısının uyuşturucu bağımlısı olduğu ve mahalledeki birçok kişiyi rahatsız ettiğini anlattı. Mahalle sakinleri, katil zanlısının birkaç ay önce babası tarafından darp edilerek hastanelik edildiğini, kendisine öldürdüğü yengesinin baktığını anlattı.

'ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR'

Katil zanlısının çok sayıda suç kaydının olduğunu anlatan ismini vermek istemeyen komşusu, “Çocuk şizofren. İçeri giriyor, çıkıyor, bunu da serbest bırakıyorlar. Vefat eden, arkadaşımın kaynanasıdır. Başka bir yere gidiyor, bağımlı olan bir arkadaşını vuruyor. Sonra buraya gelip sığınmak istiyor ama kapıyı açmıyorlar.

Kapıyı açmayınca bu olayı gerçekleştiriyor. Kapıyı açmıyorlar, yukarıdaki dubleks daireye zorla giriyor, sonrasında sıkıyor. Sesi duyan arkadaşın kaynanası da yukarı çıkıyor, ona sıkıyor, damadına sıkıyor ve onun kızına sıkıyor. Çok sayıda suç kaydı var, uyuşturucu var, metanfetamin var, her şey var” diye konuştu.

Son dakika haberi... Fatih'te korku dolu anlar! Gece 2 kişiyi öldüren saldırgan 2 polis memurunu yaraladı

YAKALAMAK İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

İki polis memurunun yaralandığı olayda  zanlıların birinin Bahçelievler’de olduğu ihbarını alan polis ekipleri operasyon başlattı. Olayı gerçekleştiren bir diğer zanlının Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde olabileceği adresler polis ekipleri tarafından detaylı olarak aranıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...