Son dakika haberi... Erzurum'da üniversitede yangın!

Düzenleyen:
Son dakika haberi... Erzurum'da üniversitede yangın!

YAŞAM Haberleri

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin yemekhanesinde yangın çıktı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınmakta zorluk çekildiği öğrenildi. Yangının dumanları ise şehir merkezini sardı. Ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Öte yandan yangını görüntülemek isteyen İHA muhabiri Ertuğrul Polat’a üniversite özel güvenliği saldırdı.

 

Edinilen bilgiye göre bugün öğle saatlerinde Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan merkez yemekhanenin çatısında yangın çıktı. Rüzgarın Etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çok sayıda itfaiye aracı olay yerine sevk edildi.

Son dakika haberi... Erzurum'da üniversitede yangın!

PATLAMA RİSKİ VAR

Doğalgaz ve elektriğin kesildiği yemekhanede çok sayıda itfaiye ekibinin yangını söndürmek için çalışmaları devam ediyor. Büyük panik oluşturan yangın dolayısıyla patlama riskine karşılık kampüs içerisindeki trafik akımı ise kesildi. Patlama riski dolayısıyla yangın yerinde büyük güvenlik önlemleri alındı.

Son dakika haberi... Erzurum'da üniversitede yangın!Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan merkezi yemekhanede çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamıyor. Yangının dumanları ise şehir merkezini sardı. Fotoğraf-İHA

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Üniversite yerleşkesindeki öğrenci yemekhanesinde henüz belirlenemeyen çıkan yangında ekiplerin yoğun müdahale etti. Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı yangın, kontrol altına alındı.  Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer ve ilgili kurum müdürleriyle olay yerine gelen Vali Okay Memiş, gelişmeleri takip etti.

VALİ YANGIN YERİNDE

Vali Memiş, 112'ye gelen yangın ihbarı üzerine ekiplerin seferber olduğunu söyledi. Tüm ekiplerin yangına müdahale ettiğini aktaran Memiş, şöyle konuştu:

Yangının neden çıktığını bilmiyoruz ama önemli olan müdahale etmek. 112'ye gelen ihbardan sonra 6 dakika içerisinde bütün emniyet güçlerimiz, itfaiye, AFAD ekiplerimizle yangına müdahale etmeye başladık. Önce bir kaç araçla ama şu anda 22'den fazla araç var. Emniyetin TOMA'larından tutun da havalimanındaki itfaiye araçlarından, orman yangınlarına müdahale eden arazöze varıncaya kadar devletin bütün imkanlarını seferber ettik. İyi haber şu ki Allah'a şükür can kaybı yok. "

Vali Memiş, Rektör Çomaklı'nın başından beri olayı takip ettiğini ve kendilerini bilgilendirdiğini belirterek, "Burası ana bir yemekhane, aynı anda yaklaşık 2 bin öğrencinin yemek yiyebileceği bir yer. Öğrenci velilerimiz müsterih olsunlar. Öğrencilerle ilgili herhangi bir olumsuz bir durum bulunmamaktadır." diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Atatürk Üniversitesinden yapılan açıklamada ise yangının kontrol altına alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Henüz belirlenemeyen bir nedenle üniversitemiz yerleşkesinde yer alan yemekhanede çıkan yangın şehrimizin tüm ekiplerinin üstün çabasıyla kontrol altına alınmıştır. En büyük tesellimiz, herhangi bir can kaybının olmayışıdır."

YANGINI GÖRÜNTÜLEYEN İHA MUHABİRİNE SALDIRI

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan merkezi yemekhanede çıkan yangını görüntülemek için İhlas Haber Ajansı muhabirleri Çağrı Korkmaz ve Ertuğrul Polat olay yerine gitti. Polat, yangın yerinden görüntü aldığı esnada bir özel güvenliğin saldırısına uğradı.

Son dakika haberi... Erzurum'da üniversitede yangın!

Özel güvenlik, Polat ve diğer gazetecileri olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. İHA muhabiri Polat’ın telefonla görüntü aldığını fark eden özel güvenlik üzerine yürüdüğü Polat’ın telefonuna vurarak yere düşürdü.

Son dakika haberi... Erzurum'da üniversitede yangın!

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Atatürk Üniversitesinden yapılan açıklamada ise yangının söndürüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Henüz belirlenemeyen bir nedenle üniversitemiz yerleşkesinde yer alan yemekhanede çıkan yangın, şehrimizin tüm ekiplerinin üstün çabasıyla söndürülmüştür. Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmamıştır."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...