Son dakika haber... Çanakkale Ayvacık'ta deprem oldu | Son depremler Çanakkale Deprem Haberleri

Düzenleyen:
Son dakika haber... Çanakkale Ayvacık'ta deprem oldu | Son depremler Çanakkale Deprem Haberleri

YAŞAM Haberleri

Çanakkale'den son dakika deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Ayvacık'da 4 büyüklüğünde gelen depremden sonra biraz önce 5,3 ile yeniden sallandı. Halk sokaklara döküldü.. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.4, derinliği ise 11.4 kilometre olarak açıkladı. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "İlk baştaki gibi güçlü bir deprem oldu ama uzun sürmedi. Şu ana kadar belirgin bir yıkıntı haberi yok ama takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Son dakika... Çanakkale'den son dakika deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Sarsıntıların sürdüğü Çanakkale'nin Ayvacık  ilçesinde, 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.4, derinliği ise 11.4 kilometre olarak açıkladı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4 büyüklüğündeki deprem, saat 15.14'te kaydedildi. Sarsıntının 15,29 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.  Depremden sonra bölgede 20 artçı sarsıntı yaşandı. Geçtiğimiz haftadan beri 5 üzerinde depremlerin sıklıkla meydana geldiği Ayvacık'ta halk konteyner kentlerde kalıyor. 100'den fazla evin yıkıldığı depremlerde yaklaşık 10 kişi de yaralandı.
Son dakika haber... Çanakkale Ayvacık'ta deprem oldu | Son depremler Çanakkale Deprem Haberleri
Uzmanlar ise, Çanakkale'deki depremlerin sürpriz olmadığını belirtiyor. 5, 5.5 şiddetinde depremlerin söz konusu bölge için doğal olduğunu vurgulayan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Özener, "Bu da onlardan bir tanesi, anormal bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Son dakika haber... Çanakkale Ayvacık'ta deprem oldu | Son depremler Çanakkale Deprem Haberleri
Deprem bölgesinde konteyner kent kurulum çalışmaları

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 6 Şubat'ta 5,3 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılardan etkilenen köylerde konteyner kent kurulum çalışmaları sürüyor.
AA muhabirinin AFAD yetkililerinden edindiği bilgiye göre, AFAD koordinasyonunda, Türk Kızılayı ekiplerince deprem bölgesinde oluşturulan çadır kent, konteynerlerin gelmesinin ardından kaldırıldı. Depremden en fazla etkilenen Yukarıköy'deki spor sahasında altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından konteyner kent hizmete girdi. Geçici barınaklarına yerleşen vatandaşlara elektrikli soba dağıtılarak ısınma sorunları çözüldü. Toplamda 21 yerleşim birimi ile 2 bin 500'e yakın kişinin etkilendiği depremin ardından 298 konteyner belirlenen noktalara kuruldu. 178 konteynerin de kurulumu sürüyor. Talep edilen 500 yeni konteynerin ise hafta içinde bölgeye ulaştırılması bekleniyor.
Son dakika haber... Çanakkale Ayvacık'ta deprem oldu | Son depremler Çanakkale Deprem Haberleri
Öte yandan, Türk Kızılayı, Ayvacık ilçesinde, art arda meydana gelen depremlerin ardından konteynerlerde barınanlar için her gün 12 bin kişiye yemek ikramında bulunuyor. Kızılay ekipleri, depremden etkilenen yerleşim birimleri için Yukarıköy'de konuşlanan mobil mutfak aracında sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün 12 bin kişilik yemek hazırlıyor.
Yukarıköy'de hazırlanan yemekler, çevre köylere Türk Kızılayının araçlarıyla ulaştırılıyor. Ekipler, hazırlanan özel araçta da 24 saat boyunca çay ve çorba ikramı yapıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...