Sokaklar şenlendi

Sokaklar şenlendi

YAŞAM Haberleri

Yeni tip koronavirüs onlara pek etki etmese de çocuklar taşıyıcı konumunda olduğu için sokağa çıkmaları yasaklandı. 4 Nisan’da 20 yaş ve altına getirilen bu yasağın üzerinden tam 40 gün geçti. Bu tedbirler sayesinde virüsün etkisi azaldı. Bu sebeple hafta sonunda tıpkı yaşlılar gibi dün de 0-14 yaş grubundaki çocuklar ödüllendirildi.

Saatler 11.00’i gösterdiğinde bütün sokaklar onların sesleriyle çınladı. Dört saat boyunca ailesiyle parka giden, dışarıda gezen, oynayıp koşuşturan çocuklar uzun bir aradan sonra enerjilerini attı, temiz havanın keyfini çıkardı. Bazıları ise berbere gidip saçlarını kestirdi. Denizli’de oturan 12 yaşındaki Tunahan Eskikurt, dışarı çıktığı için çok mutlu olduğunu belirterek “Arkadaşlarımı çok özledim. Birlikte sosyal mesafeyi koruyarak oyun oynadık” diye konuştu. Tekirdağ’da çocuğunu parka getiren baba Sinan Akkaya da “Evde çok sıkıldılar. Dışarı çıkamadıkları için agresifleşiyorlar. Bu izin iyi oldu, stres attılar. Evde tutabilmek için çocuklarla çocuk oluyorduk” dedi. Mersin Silifke’de ise mobilya mağazası bulunan Halil Gül, onları mükâfatlandırmak için ücretsiz oyuncak dağıttı. Gül “Çocukların mutluluğu her şeye değer” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...