Soğuktan donan 7 yavru köpek telef oldu

Düzenleyen:
Soğuktan donan 7 yavru köpek telef oldu

YAŞAM Haberleri

İZMİR'in Bornova İlçesi, Pınarbaşı Mahallesi'nde, bir sokak köpeğinin 7 yavrusu soğuktan donarak telef oldu.

Pınarbaşı Mahallesi'ndeki 5. Sanayi Sitesi'ndeki bir kanal içinde doğum yapmış olan bir sokak köpeği olduğunu farkeden bir işyeri bekçisi, geçen 19 Aralık'ta Hayvan Hakları Federasyonu (HAYAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder'i arayıp, yardım istedi. Bunun üzerine Önder, durumu Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Haftasonu olmasına rağmen Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri seferber olup, itfaiye ile birlikte kanala gidip, sokak köpeğini olası bir sele karşı kanaldan daha güvenli bir yere taşımaya gitti. Ancak, belediye ekiplerinden ürken köpek, yavrularını bırakıp, yakındaki askeri birliğe kaçtı. Bunun üzerine bir süre bekleyen ekipler, anne köpeğin geri dönmemesi üzerine 7 yavrusunu alarak, askeri birliğin tel örgülerinin yanındaki daha güvenli bir bölgeye taşıdı. Ekipler, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Ertesi gün yavru köpeklerden 4'ü tekrar kanalın içinde, diğer 3'ü de bırakıldıkları tel örgülerin yanında soğuktan donarak, telef olmuş halde bulundu. Anne köpeğin yavrularını bulup, dördünü kanala taşıdığı belirlendi.

HAYTAP İzmir İl Temsilcisi Esin Önder, yavruları annelerinin besleyeceği düşünüldüğü için kendisinden ayırılmamasının doğru olduğunu belirterek, "Ancak, anne yavrulara iyi bakamamış olsa gerek veya başka bir nedenle telef olmuşlar. Bu durum bizleri çok üzdü" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...