Soğukta nem çok daha önemli

Soğukta nem çok daha önemli

YAŞAM Haberleri

Cildimizi yakan güneşin daha fazla kuruttuğunu zannederiz ama aslında durum tam tersi. Nemini eksik ettiğimiz cildimiz soğuk havada daha çok kuruyor, çatlıyor.

CANAN ERASLAN

Uzmanlar, kışın cilt bakımı için doğal yöntemler öneriyor: Cilt bakımınızı hem kozmetik ürünlerle hem de doğal yöntemlerle yapabilirsiniz. Zeytinyağı, kuruyan cilde en etkili bakım yöntemidir ama akneli ciltlere pek önerilmiyor. Bunun yerine süt kullanılabilir. Ciltteki güneş ve akne izleri için meyve asitleriyle yapılabilir. Yarım saat meyve asidini yüzünüzde tutup yıkamak iyi bir temizleme ve peeling yöntemidir. Doğal killer de çok etkili bir yöntem olabilir. Özellikle yağlı cilde sahip olanlar sık yıkamalı. Ayrıca yaz-kış demeden en az 2 litre su içilmesi gerekiyor. Sebze-meyve gibi yiyecekleri yeterli tüketmeli. Yeterli gelmezse Biotin, C ve E vitaminleri ile çinkonun  önemi büyüktür. Cilt sağlığı için düzenli spor ve egzersiz şart ama açık havada.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...