Soğuk karpuz ile satışı patlattı
YAŞAM Haberleri
Hava sıcaklığının 40 dereceği aştığı Adıyaman'da Mahmut Yamaç, sezonluk tezgahına koyduğu buzdolabında soğuttuğu karpuzları müşterilerine satmaya başladı.
Hava sıcaklığının 40 dereceği aştığı Adıyaman'da 30 yaşındaki Mahmut Yamaç, sezonluk tezgahına koyduğu buzdolabında soğuttuğu karpuzları müşterilerine satmaya başladı. Telefonla da sipariş alan Yamaç, soğuk karpuz uygulaması ile satışlarının arttığını söyledi. Üniversite mezunu olduğunu ancak, KPSS'de istediği puanı alamayınca atanamadığı için karpuz satışı yaptığını anlatan Yamaç, "Karpuz satışlarını artırmak için başlattığımız uygulama oldukça yararlı oldu. Telefonla siparişleri de karşılamamız ile satışlarımız normal günlere göre yüzde 30 civarında arttı" dedi. Müşterilerden gelen talepleri dikkate alarak iş fikirleri geliştirdiklerini belirten Yamaç, "Karpuz dışında köyde organik olarak yetiştirdiğimiz; biber, domates, patlıcan, salatalık, kabak ve çeşitli sebzeler var" diyor.