Skype deşifresine tazminat davası

Skype deşifresine tazminat davası

YAŞAM Haberleri

Hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle Skype adresine soruşturmayı yürüten F.Ç. tarafından girilerek arkadaşları ile konuşmalarını kayıt altına alınınca..

Devlet Hava Meydanları'nda müşavir olarak çalışan H.G., hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle Skype adresine hakkındaki soruşturmayı yürüten F.Ç. tarafından girilerek arkadaşları ile konuşmalarını kayıt altına aldığı gerekçesiyle dava açtı. Yerel mahkeme davanın "zamanaşımı" sebebiyle reddine karar verdi. Yargıtay yerel mahkemenin kararını, "Davacının Skype hesabından yaptığı mesajlaşmanın deşifre edilmesinin kişinin onuru, şerefi ve toplum içindeki saygınlığını küçük düşürmeye yol açacak nitelikte olduğu gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verildi. Kamu görevlilerinin yetkilerini kullanırken veya görevlerini yaparken kişilere zarar vermesi ilgili kurumunun hizmet kusurunu oluşturması nedeniyle ve davanın o kurum aleyhine açılması gerektiğinden F.Ç.'nin husumet yokluğundan davanın reddine karar verilmesi gerekir. Diğer M.K. ve T.A.'nın ise ayrı ayrı 500'er TL manevi tazminat ödemesine karar verildi" diyerek bozdu. nbsp;
Ebru Karatosun ANKARA nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...