Sizin kahveniz hangisi?

Sizin  kahveniz hangisi?

YAŞAM Haberleri

Türkülerimizde bile “Kahve Yemen'den gelir” demiş, kahve kültürüne önem vermişiz. Evet, kahve Afrika'dan geliyor ama hangi ülkeden geldiği de bugünlerde çok önemli. Çünkü neredeyse yan yana açılan yüzlerce kafede Afrika'nın bir ülkesine ait olan, demleme türüyle farklılık gösteren, aroması çeşitlendirilmiş, törenle tadımlar yapılan kahveler sunuluyor.

CANAN ERASLAN

Her kafe, kendi yöntemiyle, ülkesiyle, aromasıyla anılıyor. 20 yıl önce adını bile bilmediğimiz kahveler, şimdi vazgeçilmezimiz oldu. Türk kahvesi ise daha çok koyu sohbetlerin güzelliği... Araştırmalar gösteriyor ki, piyasada en çok espresso ve ristretto bazlı kahveler tercih ediliyor. Kaave Roastery Yönetim Kurulu Üyesi Doğa Kaya bugün en çok americano, latte, macchiato espresso türü kahvelerin sevildiğini söylüyor. Americano sert ve sütsüz bir kahve. Macchiato espressonun üzerine benek görünümü oluşturacak şekilde süt kreması konulmuş hali. Latte yoğun sütlü ve kremalı. Son günlerin gözdesi ise Flat White ama siz siz olun, kahvenin kokusunu önce içinize çekin, nereden geldiğine bakın, sonra için.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...