Şırnak'ta Vali önderliğinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor

/ Kaynak: AA
Şırnak'ta Vali önderliğinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor

YAŞAM Haberleri  / AA

AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak'ın Balveren beldesi yakınlarındaki kurtarma çalışmalarını koordine etti.

Oktay beraberinde AFAD Başkanlık Müşaviri Turan Erkoç, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak AFAD İl Müdürleri ile birlikte, Şırnak'a geldi. Diyarbakır ve Mardin'deki i incelemelerinin ardından Oktay, gece saatlerinde Şırnak Valisi Hasan İpek ile şehir merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Balveren beldesi yakınlarında 3 kamyonun kayması sonrasında kapanan D400 karayolunda kurtarma çalışmalarını koordine etti. Oktay ve Vali İpek, yolda kalan kamyon şoförleri ve kurtarma ekipleriyle bir süre sohbette bulundu. Kamyonlar, il özel idaresine ait iş makineleri ve bölgede görev yapan jandarma ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gündür bölgede incelemelerde bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de çok yoğun bir kış yaşıyoruz. İlk andan itibaren de Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay olmak üzere Kalkınma Bakanımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte sahaya indik. Asıl problemimiz ana arterlerde ve özelikle İpek Yolu'nda bir sıkıntı yaşadık. Bütün gücümüzle oraya yoğunlaştık. Bütün bölge valilerimiz bütün kurum ve kuruluşlarla her türlü gayreti sarf etti. İpek Yolu'nu trafiğe açtık" diye konuştu. -"Devletin tüm kuruluşları koordineli bir şekilde saat gibi çalışıyor" Devletin tüm kurumlarının koordineli bir şekilde çalıştığına dikkat çeken Oktay, şunları söyledi: "Burada olma sebebimiz, buradan nasıl dersler çıkarabiliriz. Aynı şekilde yolun sürekli açık kalması içindir. Sadece yolu açmakla kalmadık. Kimse aç kalmasın diye yaklaşık 25 bin kumanya dağıtıldı. Soğukta ısıtıcı dağıtıldı. Herhangi bir don olayı yaşanmasın şeklinde battaniyeler dağıtıldı. Herhangi bir hastalık, hastamız olursa yollarda kalmasın diye her ihtimale karşı Sağlık Bakanlığımızın bütün paletli araçları yoldaydı. Ulaştırma Bakanlığımız tüm ekipleriyle ve Genelkurmay Başkanlığımız tüm gayretleriyle sahadaydı. Valiliklerimize, AFAD ekiplerimize, Kızılay ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz." Oktay, kurtarma çalışmaları sırasında 446 kişiyi güvenli bölgelere aktardıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: "Afetlerde tek taraflı çalışma olmuyor. Tır şoförlerinin zincir takmaları, bir yolun karşı tarafına geçmemesi ve basit kurallara uymalılar. Çok basit hata hepimize fatura ödetiyor. Bin 200 personelimiz ve 450 aracımız sahadaydı. 30'a yakın paletli araçlarımız ve yine silahlı kuvvetlerimize bağlı tüm zırhlı araçlar sahadaydı. Bir taraftan kurtarma faaliyetleri devam ederken bir taraftan da sıkıntıda olan vatandaşlarımızı ilgili yerlere sevk ettik. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntımız olmadı inşallah bundan sonra da olmaz."
Vali İpek ise yolların kapanmaması için tır şoförlerinin karşı şeridi işgal etmemeleri gerektiğini ifade ederek, bu şekilde trafikte seyreden araçlara ceza uygulanacağını söyledi.
Kapalı bulunan Şırnak ve Eruh yolunu açmak için ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini dile getiren İpek, "Ayrıca köy yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Yarın yapacağımız çalışmalarla tüm köy yollarını açabilirsek pazartesi günü inşallah okullarımızı da açacağız" dedi. Kurtarma çalışmalarının ardından Oktay, İpek ve beraberindekiler, Balveren'deki bir kahvehaneye uğrayarak vatandaşlarla bir süre sohbet edip çay içtikten sonra bölgeden ayıldı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...