Simide yüzde 50 susam zammı

Simide yüzde 50 susam zammı

YAŞAM Haberleri

Tamamı Sudan, Pakistan ve Nijerya gibi ülkelerden ithal edilen susamın fiyatı 4 liradan 10 liraya çıkınca, simitin 1.5 TL'ye çıkması bekleniyor.

Özellikle İstanbul'da yaşayanların günlük hayatın stresinden kurtulmak için tercih ettiği meşhur yollardan biridir, vapura binip martılara simit atmak... Ancak son zamanlarda susama gelen zam, martıları da aç bırakacağa benziyor. Tamamı Sudan, Pakistan ve Nijerya gibi ülkelerden ithal edilen susamın fiyatı 4 liradan 10 liraya çıkınca, simitin 1.5 TL'ye çıkması bekleniyor. İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Ali Yücel, "Üç yıldır zam nbsp;yapmıyoruz ama susamdaki yüzde 100'lük artış üzerine mecbur kaldık. 2011 yılında 50 kiloluk unu 42 liradan alıyorduk, bugün 58 lira. Doğalgazda, odunda ve personel giderinde de 3 yılda çok önemli artışlar oldu. Girdi maliyetlerindeki bu artışlardan dolayı bu hafta ortasında yüzde 50'lik zam talebimizi yazılı olarak bildireceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...