Şimdi de Türk-Yunan simit savaşı

- Güncelleme:
Şimdi de Türk-Yunan simit savaşı

Yaşam Haberleri

Ege'nin iki yanında baklavadan sonra şimdi de simit-kulurisi savaşı çıkabilir. Yunan gazeteleri, savaşa geniş yer ayırdı.

İstanbul Simitçiler Odası Başkanı Zeki Sami Özdemir'in simit için uluslararası patent alma girişimi Atina'da tepkiye yol açtı. nbsp;Elefteros Tipos gazetesi haberinde "Türk Yunan çekişmesinde yeni raund: Kardak kayalıkları ve baklavadan sonra sıra simite geldi" dendi. Gazete, simitin Hazreti İsa'dan önce bilinen bir gıda maddesi olduğunu, Bizans İmparatorluğu döneminde özellikle İstanbul ve Selanik'te sevildiğini yazdı. nbsp;Simitçilerin, Yunanistan-Arnavutluk sınırındaki Epir bölgesinde de çok yaygın olduğunu kaydedilen haberde, öyle ki, ağır simit tepsilerini taşımanın kafa biçimindeki karakteristiği bile etkilediği öne sürüldü. nbsp;Elefteros Tipos, geçen yüzyıllarda Epir'de annelerin oğullarına "İnşallah İstanbul'da simitçi olursun" duası verdiklerini belirtti. (Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...