Sigaradan kurtulan baba ile kızı 21 kilometre koştu

/ Kaynak: CHA
Sigaradan kurtulan baba ile kızı 21 kilometre koştu

YAŞAM Haberleri  / CHA

Elbistan'a bağlı Kavaktepe köyünde ikamet eden Bayram Güneşli (41), 15 yıl sigara kullandıktan sonra 5 yıl önce bıraktı ve spora başladı.

Elbistan'a bağlı Kavaktepe köyünde ikamet eden Bayram Güneşli (41), 15 yıl sigara kullandıktan sonra 5 yıl önce bıraktı ve spora başladı. nbsp;Özellikle koşmayı tercih eden Güneşli, Ekinözü-Elbistan arasında düzenlenen Şair Abdurrahim Karakoç Yarı Maratonu'nu 11 yaşındaki kızı ile koştu. nbsp;Her gün koşu mesafesini arttıran Güneşli'nin bu durumu kızı 11 yaşındaki Kevser'in de dikkatini çekti. Baba kız, bir süre birlikte koştuktan sonra kendilerini Ekinözü-Elbistan arasında düzenlenen Şair Abdurrahim Karakoç Yarı Maratonu'nda deneme kararı aldılar. Ekinözü ilçesinde startı verilen 21 kilometrelik parkuru hiç durmadan tamamlamayı başaran baba-kız katılımcılar ve takipçilerin dikkatini çekti. nbsp;Baba Bayram Güneşli, "Köyümüz o kadar fazla olanakları olan bir köy değil. 15 yıl bilfiil sigara kullandım. Ancak bir şekilde tövbe ettim ve 5 yıl önce bu hastalıktan kurtuldum. Bizim köyümüzde yükseltiler oldukça fazla. Spor tesislerimiz yok ama yükseltilerle mücadele sırasında zaten spor yapmış oluyorsunuz. Önce kısa mesafeler koştum. Baktım ki sorun yaşamıyorum, mesafeyi uzattım. Kızım da bu durumu görünce onun da spora alışması gerektiğini düşünerek yanıma aldım. Şimdi baba-kız birlikte koşuyoruz." diye konuştu. nbsp;

11 yaşındaki Kevser Güneşli ise bu durumdan şikayetçi değil. Küçük kız, "Babam koşmama izin verdi. Şimdi beraber koşuyoruz. Bu maratonlara ödül almak için değil, spor yapmış olmak için katıldık. Babam yavaşladığım noktalarda bana destekçi oluyor ve standart koşmam için teşvik ediyor. İnşallah okulumda da koşmaya devam edeceğim." şeklinde konuştu. Maratonda baba-kızın azmini gören vatandaşlar ise hayranlıklarını dile getirdiler.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...