Sıcaklıklar 18 derece birden düşecek, Türkiye donacak! Radar görüntüsü paylaşıp gün verdiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Kış ayları kurak geçti, bahar ise sağanakla geldi. Türkiye genelinde yağışsız geçen günlerin ardından sıcaklıklar mevsim normalleri seviyesine yükseldi, yer yer kuvvetli sağanaklar etkili oluyor. Özellikle ülkenin güneyinde etkili olan sağanak yağışlar deprem bölgesini olumsuz etkilerken, son dakika uyarısı geldi. İstanbul dahil olmak üzere sıcaklıklarda keskin bir düşüş yaşanacak, 8 dereceye kadar gerileyecek. İşte 25 Mart 2023 hava durumu ve önümüzdeki günlere dair değerlendirmeler...

Son dakika Meteoroloji haberi: Mart ayının son günlerinde yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerine ulaştı, yer yer etkili olan sağanaklar hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle deprem bölgesinde sele neden olan yağışlar ne kadar sürecek merak edilirken, Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Türkiye, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. İstanbul'da sıcaklıklar Çarşamba günü 8 dereceye kadar düşecek. Deprem bölgesinde ise 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. 

"SICAKLIKLAR 15-18 DERECE BİRDEN DÜŞECEK"

Hava Forum’dan yapılan meteorolojik verilere ilişkinpaylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Yeni haftada maalesef kendine dikkat etmeyen birçok kişi hasta olacak. Örneğin İstanbul'da pazartesi 21 dereceye kadar çıkacak sıcaklık çarşamba gündüz 5-6 gece ise 2-3 dereceye kadar inecek. Aradaki fark neredeyse 20 derece! Tam hastalık havası... Sıcaklıkları 15-18 derece birden düşürme gücüne sahip bir soğuk hava dalgası ile karşı karşıyayız. Muhtemel rotası Türkiye. Bu soğuk hava dalgası gelirse 29 Mart Çarşamba günü gelecek, gelişmeleri takip ediyoruz. Tehlikeli bir soğuk hava dalgası, zirai don yapar."

Sıcaklıklar 18 derece birden düşecek, Türkiye donacak! Radar görüntüsü paylaşıp gün verdiler
25 Mart 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

DEPREM BÖLGESİNE SARI VE TURUNCU UYARI

Deprem bölgesinde ise kuvvetli sağanak etkili olacak. Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Şanlıurfa için turuncu kodlu uyarı veren Meteoroloji, birçok kenti de sarı kod ile uyardı. Sarı kodlu uyarı alan iller ise şöyle: Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Muş, Tunceli ve Kilis.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Tokat, Niğde, Kayseri, Sivas ve Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Hava sıcaklıklarının kuzey kesimlerde biraz artacağı, doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Öte yandan toz taşınımı uyarısı veren Meteoroloji, Güneydoğu Anadolu'da hava kalitesinde azalma, çamur yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA °C, 16°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 14°C
Parçalı bulutlu

EDİRNE °C, 21°C
Parçalı bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere yağmurlu

KOCAELİ °C, 19°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu

ADANA °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 22°C
Parçalı bulutlu

HATAY °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

K.MARAŞ °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 17°C
Parçalı bulutlu

KONYA °C, 16°C
Parçalı bulutlu

SİVAS °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere yağmurlu

SAMSUN °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

TRABZON °C, 12°C
Çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı yağmurlu

ERZURUM °C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

MALATYA °C, 11°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ADIYAMAN °C, 16°C
Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 13°C
Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 18°C
Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...