Sıcaklık çilleri artırıyor

Sıcaklık  çilleri artırıyor

YAŞAM Haberleri

Yaz aylarında özellikle artan çilleri engellemek istiyorsanız yüzünüzü sadece güneşten korumak değil sıcaklığını da dengelemelisiniz.

DUYGU YILMAZ

Çil, doğal cilt renginden birkaç ton daha koyu renge sahip olan küçük, çoğu zaman zararsız lekelerdir. Vücudun tüm yüzeyinde görülebilen çil sevimli bir etki oluştursa da sayıca artması rahatsızlığa sebep olabilir. Sanılanın aksine sadece güneş ışığı değil, sıcak hava da çil üretimini tetikliyor. Bu güneşli günlerde çillerinizin artmasını engellemek istiyorsanız, güneş kreminizi her 90 dakikada bir yenilemelisiniz. Öte yandan aşırı ısınmış bir cilt de pigment hücrelerini uyandıracaktır. Eğer cildinizde sıcaklık hissediyorsanız ihmal etmeden serinlemenin yollarını aramalısınız. İyi formüle edilmiş bir C vitamini serumu da çillerinizi kontrol altında tutmak için melanin hücrelerinin baskılanmasına yardımcı olacaktır. 


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...