Seyyar simitçiler 'tek tip' oldu

/ Kaynak: CHA
Seyyar simitçiler 'tek tip' oldu

YAŞAM Haberleri  / CHA

Bursa İnegöl Belediyesi'nin tek tip simit arabası projesi başladı. Proje kapsamında 37 adet yeni simit arabası simit fırını işletmecilerine teslim edildi.

Bursa İnegöl Belediyesi'nin tek tip simitarabası projesi başladı. Proje kapsamında 37 adet yeni simit arabası simit fırını işletmecilerine teslim edildi. nbsp;İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent estetiğini bozan, görüntü kirliliği oluşturan uygunsuzlukların giderilmesi ve kentin fiziksel mekân kalitesinin artırılması için her daim yeni projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Aktaş, Avrupa standartları ve görüntüsünde temiz, estetik, düzenli bir İnegöl vizyonu ile kent estetiği konusunda İnegöl Belediyes'inin ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içinde çalışmayı görev edindiğini söyledi. nbsp;"Estetik, zarif, temiz bir İnegöl için çalışan bizler, ilçemizdeki seyyar simit satıcılarının arabalarını modern çizgiye uygun, dekoratif ve aynı zamanda satıcılarımızı yağmurdan, güneşten koruyacak şekilde tenteli bir şekilde tasarlayarak sahiplerine teslim ediyoruz." diyen Başkan Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İnegöl'de dışarıda seyyar olarak simit satışında faaliyet gösteren 6 adet simit fırınına ait toplam 37 simit arabasının hak sahiplerine dağıtımı için buradayız. Normalde İnegöl'deki simit fırını sayımız daha fazla. Fakat diğer simit fırınları dışarıda seyyar simit satışı yaptırmıyorlar. 6 adet simit fırınımız seyyar arabalarla dışarıda simit satışı yaptırmaktalar." nbsp;İlçede simit satış arabaları da dâhil her alanda belli bir standart getirmeyi planladıklarını söyleyen Aktaş, "Bu bağlamda simit arabalarına da bir standart ve ölçü getirmek istedik. Böylelikle çok daha sağlıklı şartlarda satışı yapılacak İnegöl simidimizi vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tüketebilecekler. Bundan sonra eski tip simit arabaları ve seyyar tablada simit satışına izin verilmeyecek. Ben araçlarımızın simitçi esnafımıza hayırlı olması temennisiyle işlerinde kolaylık ve bereket diliyorum." ifadesini kullandı. nbsp;Kaymakam Ali Akça ise bu hizmetinden dolayı Başkan Aktaş'ı tebrik ederek, simit satıcılarını hijyen konusunda duyarlı olmaya davet etti. Konuşmaların ardından İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan 37 adet simit arabasının anahtarları, fırın sahiplerine teslim edildi
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...