Sevginin gücü! Dualar komadan çıkarıyor

Sevginin gücü! Dualar komadan çıkarıyor

YAŞAM Haberleri

Yoğun bakımlarda bütün tıbbi desteklerin yanı sıra hastayı derin komalardan uyandıran bir gerçek daha var, o da sevgi ve dua...

Ölüm kalım çizgisinde günlerce, hatta aylarca pamuk ipliğine bağlı olarak yaşayan ve "umut yok" denilen hastaların bile sevginin ve duanın gücüyle nasıl hayata tutunabildiğini yaşanan vakalarda görmek mümkün. İşte böyle bir vakayı konu edinen 2010 yapımı 'Prensesin Uykusu' filminin danışmanı Dr. Kadir Doğruer, "Komadaki hasta ne kadar çok seviliyorsa, iyileşmesi de o kadar hızlı oluyor" diyor. Komadaki hasta için dua etmenin çok faydalı olduğu ise muteber kitaplarda bildiriliyor. Allahü teala, dilerse mümin kulunun duasında da şifa yaratıyor. Dr. Kadir Doğruer, "Onların yanında kötü şeyler konuşmamalıyız. Onların uyanmasını sağlayacak şeyler yapmalıyız. Onlarla güzellikleri, heyecanları, umutları ve beklentileri paylaşmalıyız. Hekim ve hasta yakını olarak elinden tutmalıyız" diyor. Ölüm kalım çizgisi ise halen yoğun bakımda olan ünlüleri akıllara getirdi. Ünlü oyuncu Nejat İşler 17 Ocak 2014'ten beri yoğun bakımda. Ünlü tiyatrocu ve Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmanın sunucusu Kenan Işık da 21 Mart 2014'ten beri uyutuluyor. Kenan Işık'a memleketi Malatya'nın türküleri dinletiliyor. Ünlü oyuncunun dinlediği türkülere fiziki olarak tepki verdiği belirtiliyor. En uzun süre komada kalan insan Amerikalı Elaine Esposito'dur. 6 Ağustos 1941'de 6 yaşındayken geçirdiği apandisit ameliyatından sonra kendine gelmemiş ve 25 Kasım 1978'de 37 yıl 111 gün komada kaldıktan sonra 43 yaşında ölmüştür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...