Seri köpek katiline 19 bin 272 lira ceza kesildi

/ Kaynak: AA
Seri köpek katiline 19 bin 272 lira ceza kesildi

YAŞAM Haberleri  / AA

Uşak'ta 1 ayda 22 sokak köpeğini av tüfeğiyle itlaf ederek toplu halde gömen kişiye 19 bin 272 lira ceza kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Ali Aydın, Aralık ayında UOSB'nde meydana gelen toplu köpek itlafı ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Soruşturmanın ardından olayı UOSB Müdürlüğü çalışanı A.M'nin gerçekleştirdiği belirlendi. Bu kişiye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, itlaf ettiği her köpek için 876 lira olmak üzere 19 bin 272 lira idari para cezası uygulandı. Ceza valilik tarafından da onaylandı.Konunun her yönüyle aydınlatıldığını söyleyen Aydın, benzer olayların tekrarlanmaması için çalıştıklarını dile getirdi. Cezayla ilgili açıklama yapan Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ise bu tür olaylara ülke genelinde sık rastlandığını belirterek, "Sorumlunun cezalandırılması umarım benzer olayların tekrarlanmasının önüne geçer. Kesilen ceza, Türkiye'de bu konuya verilmiş en büyük cezalardan biridir" dedi.
Olayın UOSB'de çalışan bir kişi tarafından işlendiğinin ortaya çıktığını ifade eden Avcu, "Olayın aydınlatılması için yetkilileri göreve davet etmiştik. Gelinen noktada konunun aydınlatılması acımızı bir nebze hafifletti ancak hiç bir şekilde ölen köpekler geri getirmeyecek" dedi.
Uşak'ta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekipleri 10 Aralık'ta, sokak köpeklerinin telef edildiği ve UOSB'de iş makinasıyla açılan çukura gömüldüğü iddiaları üzerine inceleme başlatmış, yapılan kazıda itlaf edilmiş 22 köpek bulunmuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...