'Senin gibi şehit olmak istiyorum!'

'Senin gibi şehit olmak istiyorum!'

YAŞAM Haberleri

Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Sefa Kök, şehadetinden tam 1 yıl önce Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret edip anı defterine şehit olmak istediğini yazmış.

Osmaniyeli Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Sefa Kök, 8 Eylül 2017’de Bingöl’de teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit oldu. Kök’ün, şehadetinden tam bir yıl önce 9 Eylül 2016’da eşi Yasemin Kök ile birlikte Niğde’deki Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret ettiği ortaya çıktı.
Bunu sonradan öğrendiğini belirten baba Sefa Kök, oğlunun anı defterine şehit olmak istediğini yazdığını belirtti. Baba Kök “Ziyaret sırasında oğlum Halisdemir için hazırlanan anı defterine duygularını yazmış. Gelinim bana ‘Mustafa’nın deftere ne yazdığını kendisine bile söylemediğini, mezar başında da fotoğraf çektirmediğini ve yazılanları çok merak ettiğini’ söyledi. Oradaki arkadaşlarımız vasıtasıyla 3 günlük aramanın ardından yazıyı buldurduk. Oğlum deftere şehit olmak istediğini yazmış. Bunu yeni öğrendik. Bizim için gurur kaynağı oldu. Sanki Allah’a dua etmiş ‘Şehitlik mertebesine bizi de ulaştır’ diye. Allah şehitliği herkese nasip etmiyor. Benim oğlum da bu mertebeye ulaştı” şeklinde konuştu.
Öte yandan Bingöl İl Jandarma Komutanlığı 15 Ağustos 2018’de Adaklı ilçe kırsalında hava harekatı düzenledi. Operasyonda 5 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi. Bunların içinde Kök’ün şehit edilmesi ve bir askerin de yaralanması olayının faili olan sözde “Çavreş gücü sorumlusu Yona Dersim” kod adlı Erol Ulucan isimli teröristin de bulunduğu tespit edildi.

HAKKINI HELAL ET, GÜZEL İNSAN
İşte şehidin kaleme aldığı not:
Ben Jandarma Astsubay Çavuş Sefa Kök. Komutanım bu millet bağrından 1453’te Ulubatlı Hasan, Çanakkale’de Seyit Onbaşı gibi nice yiğitler çıkardı. 15 Temmuz gecesi hain alçakların planlarını bozan bu yüce Türk milletinin bağrından Ömer Halisdemir çıktı. Şükür ki seninle aynı rütbedeyim. Bu onuru, gururu ömrüm boyunca taşıyacağım. Komutanım hiç tasalanma, hüzünlenme. Senin bu millet için döktüğün kan boşa değil. Sırada bu canı bu millet için vermek isteyen nice meslektaşlarım var. Senin arkandan, senin gibi nice yiğitler çıkarmaya muktedir olan bu millet, nice Sefaları, Mustafaları da söz konusu vatan olduğunda çıkarmaya muktedirdir. Komutanım 2014 devrelerimi hitaben, senin açtığın bu şehitlik mertebesinde senin gibi yeri geldiğinde bize de bu mertebe için koşabilmeyi nasip eder inşallah. Rabb’im inşallah bize nice Ömer Halisdemirler yetiştirebilmeyi nasip eder. Bizlere hakkını helal et güzel insan. Ömür boyu senin sırtında taşıdığın o silah arkadaşları dediğimiz hainlerin attığı kurşunların acısını hissedeceğim. Rabb’im gani gani rahmet eylesin.

'Senin gibi şehit olmak istiyorum!'

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...