Şelaleler için çözüm yakın

Düzenleyen:
Şelaleler için çözüm yakın

YAŞAM Haberleri

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Antalya’daki Düden ve Kurşunlu şelaleleri kaçak kuyular yüzünden susuz kaldı. Yetkililer, çalışma başlattı. Şelaleler eski ihtişamına kavuşacak.

Bölgenin cazibe merkezlerinden Düden ve Kurşunlu şelaleleri yağışların az olması, yoğun seracılık faaliyetleri ve neredeyse her seranın kenarındaki kaçak sondajlar nedeniyle susuz kaldı. Belediye yetkilileri ise, tehlikeye “dur” demek için acilen çalışma başlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ANSET Genel Müdiresi Gaye Doğanoğlu yaptığı açıklamada: “Susuz’ kalan Düden Şelalesi için belediyenin Antalya Su ve Atık Su İdaresi su pompaları satın alacak. Düden Şelalesi’ne yeraltından geçen kaynaktan su aktarılacak. Bu sayede Cumartesi akşamdan itibaren şelale tekrar çağlayacak. Çünkü Düden Şelalesi Türkiye’nin görsel zenginliğe sahip önemli alanlarından. Her sene en az 50 bin kişi ziyaret ediyor. Özellikle Arap, Rus ve Avrupalılar yoğun ilgi gösteriyor” dedi.
Ayrıca Antalya Valiliği bünyesinde Kurşunlu Şelalesi’ndeki su probleminin giderilmesine ilişkin teknik personel ve akademisyenlerin de olduğu bir komisyon kuruldu. Öte yandan Kurşunlu Şelalesi’ne Gebiz’de inşası devam Küçük Aksu Barajı’ndan su getirilmesi çalışmaları da devam ediyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...