Şehit yakını baş tacı

Şehit yakını baş tacı

YAŞAM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlatlarının şehadeti üzerine haccı yarıda bırakan acılı aileyi Mekke'ye tekrar gönderdi.

Son günlerde artan terör olayları yüzünden birçok şehit veren Türkiye, kahramanların emanetlerin üzerine âdeta titriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır'da polis memuru olan Ali Koç'un şehadet haberi üzerine Mekke'den dönen anne-baba ile yakından ilgilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailenin hac farizasını tamamlaması için yetkililere talimat verdi. Ankara'dan tarifeli seferle Atatürk Havalimanı'na gelen şehit polis memurunun anne ve babasına Dış Hatlar Terminali'nde THY personeli eşlik etti. Emine Zeynep Koç, askerlerin ve polislerin her zaman sağ olmasını istediğini belirterek, “Bir Ali'm gitti ama bin tane Ali gelecek. Ben Allah rızası için görevimi tamamlamaya gidiyorum. Nice Aliler var. Aliler ölmesin, vatanımız da bölünmesin” diye konuştu. Anne Koç, kutsal topraklarda vatan ve millet için bol bol dua edeceğini de sözlerine ekledi. 
Şehit yakını baş tacı

ŞEHİTLERE BORÇLUYUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, şehit aileleri ve çocukları ile bayramlaştı. Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü “Yalnız değilsiniz / Türkiye'nin En Büyük Ailesi' projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Ankara Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilen programda şehit yakınları ile bir araya geldi. Şehitler üzerine konuşmanın zor olduğuna, ne söylense, hangi cümleler kurulsa, şehitlerin emanetini taşıyan kalplerin sızısına, hüznüne merhem olunamayacağını belirten Emine Erdoğan, “O kalpleri dindirecek olan yalnızca Allah'tır. Bu yüzden şehitlerimizin evlatlarına, analarına, eşlerine ve tüm ailelerine sabırlar diliyorum” dedi. “Bütün milletimiz adına, bu onurlu rütbeyi kıyamete kadar taşıyacak olan şehitlerimizi, burada bulunan yakınlarının huzurunda saygı ve minnetle anıyorum” diyen Emine Erdoğan, bugün bu vatan üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak bunu şehitlere ve onları yetiştiren analara borçlu olduğumuzu söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...