Savaş Atları Müzesi açılışa gün sayıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Savaş Atları Müzesi açılışa gün sayıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Dünyada bir benzeri bulunmayan ‘Savaş Atları Müzesi’ Sivas’ta açılış için gün sayıyor.

Sivas’ta Osmanlı saraylarına at yetiştiren tarihî hara, Sivas Valiliğinin geliştirdiği dev projeyle eşsiz bir kültür parkına dönüştürüldü. 250 bin metrekare alana kurulan Hamidiye Kültür Parkı’nda ‘Savaş Atları Müzesi’ de yer alıyor.

Yapımı tamamlanan ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan müze de II. Abdülhamid Han, Fatih Sultan Mehmed gibi önemli isimlerin bal mumundan atları sergileniyor.

1970’lerden bu yana atıl durumdaki tarihî harayı restore ettiklerini belirten Vali Salih Ayhan “Alanda 11 tescilli yapı vardı, onların restorasyonunu tamamladık. 22 farklı projeyle 29 Ekim’de ziyarete açtık. Resmî açılışımızı daha sonra yapacağız. Burası 1.800 metrekare kapalı olan ve at ahırları olarak geçen bir sivil mimari. Yediden yetmişe herkese hitap eden bu parkta geçmişle de güçlü bağ kurmaya çalıştık” dedi.

Savaş Atları Müzesi açılışa gün sayıyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...