Satıla öldürdü, 24 yıl hapis yedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Satıla öldürdü, 24 yıl hapis yedi

YAŞAM Haberleri  / AA

Antalya'da husumetli olduğu kişiyi satırla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Aydoğdu, tutuksuz sanıklar Muzaffer Apaydın ve Hüseyin Demirat ile maktulün eşi Gülay Göktepe Şeker, avukatlar ve tarafların yakınları katıldı.Duruşmada söz alan sanık Murat Aydoğdu, dava kapsamında 13 aydır tutuklu olduğunu belirterek, maktulün ailesinin 11 yıldır haksız yere kendi evinde oturduklarını savundu. Aydoğdu, Almanya'dan Türkiye'ye gelerek yeni bir hayata başlamak istediğini, maktulün agresif kişiliği nedeniyle ev meselesinde yüz yüze gelemediklerini dile getirerek, sorunu hukuki yollardan çözmeye çalıştığını söyledi. Nasrettin Şeker'i öldürmediğini iddia eden sanık Aydoğdu, "Mahkeme heyeti ve sayın savcı, ellerinden evlerinin alınmış olması durumunda ne tepki göstereceklerini merak ediyorum. Ben diğer sanıklara maktulü öldüreceğim yönünde sinirle beyanda bulundum ama ben öldürmedim" dedi.
Tutuksuz yargılanan sanıklar Apaydın ve Demirat, mahkeme heyetine önceki yazılı beyanlarını tekrar ederek, beraatlarını istedi.

- Karar
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Aydoğdu'ya Nasrettin Şeker'i öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
Sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti, Aydoğdu'nun duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak sanığa 20 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.
Mahkeme ayrıca sanık Murat Aydoğdu'ya ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 2 yıl 1 ay, sahte belge düzenlemek suçundan da yine 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.
Diğer sanıklar Muzaffer Apaydın ve Hüseyin Demirat hakkında tasarlayarak öldürme suçuna ilişkin yeterli ve kesin delil bulunmadığına hükmeden mahkeme, bu sanıkların beraatini kararlaştırdı.

- Olay
Muratpaşa ilçesinde inşaat ustası Nasrettin Şeker (55), geçen yıl 30 Ekim'de satırla öldürülmüş halde bulunmuş, olayla ilgili Murat Aydoğdu tutuklanmıştı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...